Egész napos rendezvénysorozattal indul az évad

Idén is szabadtéri rendezvénnyel kezdődik az évad a Miskolci Nemzeti Színházban szeptember 2-án. A Déryné-kertben délelőtt kalandjáték és óriásszínező várja a gyerekeket, a színpadon musicalmesék, a színházi zenekar koncertje és a Miskolci Balett műsora szórakoztatja a közönséget. Este a népszerű televíziós tehetségkutató mintájára Miskolc’s Got Talent címen játékos versenyt hirdet a színház, különleges fődíjjal.

Az idei évadnyitó rendezvényen a korábbi évek népszerű programjai mellett meglepetésekkel és újdonsággal is várják a színházbarátokat Miskolcon – tájékoztatta szerkesztőségünket a Miskolci Nemzeti Színház. Délelőtt családi programokkal készül a teátrum: a színpadon a jövő évad repertoárjából láthatnak részleteket, a zenekar és a Miskolci Balett is műsorral készül. Idén is lehet vezényelni a színház zenekarát, megnyílik a Selfie-Pont, bárki készíthet fotót a színművészekkel. A kicsiket óriásszínező és musicalmesék várják.

Kalandjátékra hívják a színészek és táncosok idén is a gyerekeket. Minden kalandvágyó kisgyerek jelentkezését várják, hogy egy fantasztikus délelőttöt töltsenek a mesék birodalmában! A Félőlény című zenés mesejáték bemutatójához kapcsolódva az előadás szereplői különleges labirintuson vezetik végig a kicsiket, ahol játékos feladatok várják őket. A játékon 6-12 éves kor közötti gyerekek vehetnek részt, előzetes regisztráció után! Jelentkezni a miskolcinemzeti@gmail.com e-mail címen lehet névvel, telefonszámmal, e-mail címmel. Kérik, a levélben tüntessék fel a gyermek életkorát is!

A tavalyi évadnyitó színházi rendezvényre is rengetegen voltak kíváncsiak. Fotó: Mocsári László

Nem késett még el az sem, aki bérletet akar váltani, hiszen számos kedvezménnyel és ajándékkal várják aznap a vásárlókat: a szeptember 2-án bérletet váltó nézők közül egy szerencsés nyertes visszakapja bérlete árát! Minden vásárló hazavihet egy plakátot a tavalyi évad bemutatói közül, amelyet a színészek kérésre dedikálnak is.

Este 8 órától különleges show-val készül a színház. Idén először meghirdetik a népszerű televíziós tehetségkutató mintájára a Miskolc’s Got Talent című játékos versenyt, különleges fődíjjal. A vetélkedőre három kategóriában – színház, zene, tánc – várják a 14 évnél idősebb jelentkezőket. A produkciók előválogatásához augusztus 29-ig egy videós anyagot várnak rövid bemutatkozással és a versenyprodukcióval a castingmnsz@gmail.com címre a jelentkezési kategória, név, lakcím, e-mail cím és telefonszám feltüntetésével. Az előválogatás után behívott versenyzők a Nagyszínház színpadán igazi közönség előtt mutathatják meg magukat. A produkciókat színészekből álló szakmai zsűri értékeli. Fődíj: a három kategória győztesei egyedülálló lehetőségként bekerülnek a Miskolci Nemzeti Színház 2018-2019-es évadának musical bemutatójába, a Hello, Dolly!-ba. A műsort a színészek produkciói is színesítik, rengeteg humorral és meglepetéssel.

A hagyományokhoz híven idén is látványos fényfestéssel zárul majd az este a Déryné-kertben: a Színészlakások falán elevenedik meg a színház 195. évada.

Szeptember 2-án nekem is Itt a helyem! a Miskolci Nemzeti Színház évadnyitó rendezvényén!

 

Részletes programok:

Délelőtti programok:
10:00-10:30 Mesés varázslat: Rajzfilmslágerek és musical dalok művészeink előadásában
10:30-11:00 Játékos próbatételek a Félőlénnyel! – Kalandjáték 6-12 éves gyerekeknek. A program előzetes regisztrációhoz kötött!
10:30-11:00 A Miskolci Balett műsora
Közben: Ismerje meg a Miskolci Balett új tagjait! - a társulat három új táncosa bemutatkozik a miskolci közönségnek!
11:00-11:45 A Miskolci Nemzeti Színház zenekarának szabadtéri koncertje
Közben: Vezényeld a zenekart - nálunk bárki karmesterré válhat!
11:45-12:30 Operett és musical slágerek élőben: A 2018-2019-es évad zenés bemutatóinak népszerű slágereiből ad ízelítőt a társulat.

Esti programok:
20:00-22:00: I. Miskolc’s Got Talent Show – játékos tehetségkutató verseny a Nagyszínházban
22:00-22:10: Fényfestés a Déryné-kertben!

Egész napos programok:
• Édes élmény nem csak gyerekeknek! – színművészeink saját készítésű vattacukorral várják az édesszájú kicsiket és nagyokat!
• Félőlény óriásszínező – az elkészült alkotást az előadás premierjén kiállítjuk a Kamaraszínház előterében!
• Arcfestés, jelmezpróba
• Váltsa meg bérletét aznap és szerezzen dedikált plakátot!
• Nyerje vissza bérlete árát! A szeptember 2-án bérletet váltó nézőink közül egy szerencsés nyertes visszakapja bérlete árát!
• Legyen Ön is kampányarc – Készítsen saját plakátot színészeinkkel! Keresse A Szelfi Pontot!

Vissza

Decemberi jegyek

Kedves Közönségünk!A decemberi jegyek értékesítése november 13-án 10 órakor kezdődik a jegypénztárban és online is. Decemberi műsor megjelenése honlapunkon: november 12. ...

Tovább

Príma díj szavazás

Béres Attilát, színházunk igazgatóját is jelölték az idei Prima Díjra! Mi már szavaztunk, ha szereti színházunkat, szavazzon Ön is!A Közönségdíjra leadhatja szavazatát az alábbi...

Tovább

Kiállítás megnyitó

Szőke Veronika nemezkészítő kiállítása nyílik november 15-én, 16 órától a Nagyszínház emeleti társalgójában. Mindenkit szeretettel várunk!...

Tovább