Hétfői vendégek

HU
vendégelőadások a Játékszínben

SZEREPOSZTÁS

A Miskolci Nemzeti Színház játék/szín programja keretén belül minden hónapban egyszer teret adunk olyan társulatoknak, csapatoknak, akik nem színházi körülmények között hozzák létre és játsszák produkciójukat, de szeretnék megmutatni ismerőseiknek, barátaiknak, remélt közönségüknek színházi körülmények között.
BŐVEBBEN KEVESEBB

Az előadásokról

2014. január

Első alkalommal Kiss Zoltán (magyar-történelem szakos), Pettendi György (mérnök) és Zsíros Péter (kulturális szervező), az Eötvös József Szakközépiskola tanárai által létrehozott kortárs magyar drámát, Egressy Zoltán: Sóska, sültkrumpli című előadását mutatjuk be. A három tanárt ezúttal egy futballmérkőzés három játékvezetőjeként ismerhetjük meg. Szappan, Szomorszáj és Művész személyes meccseikre is fény derül, amik keserűek vagy éppen sósak, és nem biztos, hogy lehet hozzájuk feltétet vagy ketchupot kérni.
A produkció már bejárt néhány miskolci és vidéki középiskolát, a színházban 20. alkalommal játsszák el a „sportos” pedagógusok. Maga a szerző is megnézte, aki a következő kritikával illette a művet: Hajrá!

Az alkotók nevében mindenkit szeretettel várunk!
BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK