Véleményverseny a „189. évad” című színházi magazinról


Mi a jó?
Például színházba járni jó. És tévét nézni is jó. Színházi magazint tévében nézni még jobb. Olyan műsort, amelyet maguk a színháziak készítettek – magukról, a próbáról, az új bemutatókról. Egy színházi műsor lehet izgalmas, szellemes, tartalmas, eredeti, de lehet unalmas, vontatott, érdektelen is. Vagy lehet mindez egyszerre. Egyik néző így látja, a másik úgy. Ezért szeretnénk az Önök véleményét kikérni.

A Miskolci Nemzeti Színház Magyarországon egyedülálló, havonta jelentkező harminc perces televíziós műsort készít, amely belülről, a színházi alkotók szemével mutatja meg azt, amit a néző sohasem láthat. A „189. évad” – Fél óra a Miskolci Nemzeti Színházban című magazin egyes epizódjait a színház rendezői, dramaturgjai állítják össze, a képi világért Cserhalmi Sára filmrendező felel. A magazin főcímzenéjét Cser Ádám, a színház zenei vezetője komponálta.
Különleges televíziós műsorunk első része október 5-én 18.25 perckor kerül először képernyőre.

Mit gondol, hogyan sikerült első adásunk, a „189. évad”? Ha van véleménye, és ezt szívesen megosztaná valakivel – írja meg nekünk!

Ha Ön szeret egyenesen, célratörően, sallangmentesen, csak a lényegre szorítkozva fogalmazni, és véleménye egy buszjegyen is elfér, induljon a Rövid vélemény kategóriában – szeretettel várjuk sms-nyi lélegzetvételű szövegeiket.
Ám ha Ön a kifejtő, részletekbe bocsátkozó, gondolatait aprólékosan megfogalmazó nézők közé tartozik, akkor elküldheti nekünk a „189. évad”-ot taglaló hosszabb, akár egy-két oldalas Elemző írását is. Mindkettő nagyon fontos számunkra, a műsor jobbítása, színesebbé, gazdagabbá tétele érdekében.
A véleményére vagyunk kíváncsiak.
Mert figyelni jó.

Az első adás itt megtekinthető »


A jelentkezés módja:
A versenyre bárki benevezhet, aki elmúlt 17 éves, és október 26-ig word formátumban elküldi írását a judita@mnsz.eu e-mail címre. A szöveg terjedelme lehet egészen rövid, akár egy sms, de lehet hosszabb, 1-2 oldalas is. A legjobb írásokat közzétesszük a színház online felületein, ezért kérjük jelezze, névvel vagy jeligével jelenjen meg műve. Az elküldött e-mailnek tartalmaznia kell a pályázó teljes nevét, e-mail címét és telefonszámát is.
A 189. évad első epizódja megtekinthető a Miskolci Televízióban október 5-én 18.25-kor, 6-án 8.25-kor, 8-án 19.25-kor, 9-én 7.25-kor, 19-én 18.25-kor, valamint 20-án 8.25-kor.

A színház Facebook oldalán legtöbb lájkot kapott írást különdíjjal, a zsűri által megjelölt első helyezettet értékes nyereményekkel jutalmazzuk.

A beérkezett írásokat elbíráló zsűri tagjai: Jancsó Dóra színművész, Orosz Gábor, a Mikom Kft. ügyvezető igazgatója, Mikita Gábor kritikus, a Színháztörténeti és Színészmúzeum muzeológusa.

Eredményhirdetés várható ideje: november eleje.
Vissza

Decemberi és január eleji jegyértékesítés

Kedves Közönségünk!A decemberi és január eleji jegyértékesítés november 15-én szerdán, 10.00 órától veszi kezdetét! Decemberi műsorJanuári műsor...

Tovább

Éder Vera kiállítása a Bethlen Galériában!

Éder Vera kiállítása a Bethlen Galériában! A Miskolci Balett Harlequinade című előadása inspirálta képekből november 19-én nyílik tárlat Budapesten. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!...

Tovább

Viktória és A mi osztályunk újra műsoron!

Az előző évad nagysikerű előadásai újra műsoron!Viktória és A mi osztályunk!Ha még nem látta - vagy nem látta elégszer - most megnézheti!...

Tovább