Egyedülálló művészeti ösztöndíj programot indít a Vodafone és a Miskol

„Magyarországon egyedülálló ösztöndíj programot indít a Vodafone és a Miskolci Nemzeti Színház, fiatal színészek és balett táncosok számára. A program célja, hogy megkönnyítse a kritikus pályakezdő éveket, és hozzájáruljon a színészek és táncosok pályán tartásához” - jelentette be csütörtökön a Miskolci Nemzeti Színházban Major Péter, a Vodafone Magyarország ügyfélszolgálati igazgatója.
„A Miskolci Nemzeti Színház életében kiemelten fontos együttműködés révén évente 4 fiatal, 35. életévét be nem töltött színész és 2 táncművész részesül ösztöndíjban” – mondta Béres Attila, a színház igazgatója. Az ösztöndíjasok havi 40.000 forint juttatást kapnak a szerződés aláírását követően 10 hónapon át, tette hozzá. Mint mondta, az ösztöndíj-programmal a színház és a Vodafone közösen olyan – Magyarországon páratlan - lépést tesz a tehetséggondozás területén, amely jelentős mértékben járulhat hozzá a fiatal művészek pályafutásához, valamint a miskolci színjátszás és a balett hosszútávú sikeréhez.

Az ösztöndíjak odaítélésében a Miskolci Nemzeti Színház öttagú művészeti tanácsa, valamint a Miskolci Balett igazgatója és balettmestere, illetve a Vodafone részéről Major Péter és Baráth Péter márkaigazgató vesz részt.

 

Az első ösztöndíjasok:

1. Czakó Julianna

2. Simon Zoltán

3. Rusznák András

4. Prohászka Fanni

5. Tokai Rita

6. Szeles Viktória

 

„A Vodafone városunk kiemelten fontos partnere. A vállalat a mai lépésével elkötelezett támogatójává vált Miskolc kulturális életének, és egyben követendő példát is mutat” - mondta Dr. Kiss János alpolgármester. „Miskolc városa arra törekszik, hogy hosszú távon is biztosítsa az itt élők számára a siker, a boldogulás lehetőségét. Ezt célt szolgálja a most elindított művészeti ösztöndíj is. Bízunk abban, hogy a program segítségével, színházunk egyre magasabb színvonalú előadásokkal járul majd hozzá Miskolc színes kulturális életének további felpezsdítéséhez ” - tette hozzá az alpolgármester.

„A Vodafone Magyarország Regionális Ügyfélszolgálati Központja már több mint hat éve működik Miskolcon. A vállalat 2014 nyarán 5 millió forintos támogatást nyújtott a Miskolci Nemzeti Színháznak, ahol az elmúlt évek során a Vodafone jóvoltából több száz hátrányos helyzetű gyermek élvezhette az előadásokat” – emlékeztetett Major Péter.

Mint mondta, a Vodafone miskolci regionális központját a Vodafone több lépésben, összességében 1 milliárd forint feletti beruházással építette ki. A Vodafone miskolci központjában, a Macropolis épület-komplexumban 4200 m2-es területen 600 fő dolgozik, így Miskolc a Vodafone második otthona Magyarországon. „A regionális központ munkatársai szolgálják ki a Vodafone több mint 2,6 millió magyarországi ügyfelét, és itt dolgoznak a Vodafone Red Asszisztensek is, akik a korlátlan beszélgetést és törődést is tartalmazó Red tarifacsomagok előfizetőinek villámgyors kiszolgálásáért felelősek. Munkatársaink az elmúlt években közel 15 millió megkeresést válaszoltak meg” – mondta Major Péter. A miskolci munkatársak évek óta támogatják önkéntes munkájukkal a Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógia Intézetet, valamint a miskolci Gyermekvédelmi Központ Fruska Regionális Hatáskörű Módszertani Gyermekotthont is.


A Vodafone-ról

 

A Vodafone a világ egyik vezető mobilkommunikációs szolgáltatójaként öt kontinens 26 országában van jelen, és további 55 partnerhálózattal rendelkezik, több mint 449 millió ügyfélnek szolgáltat szerte a világon. A Vodafone teljes körű mobil telekommunikációs szolgáltatásokat nyújt, beleértve a hang- és adatkommunikációt. A Vodafone Magyarország Zrt. 1999. november 30-án kezdte meg magyarországi működését.

A Vodafone Magyarország integrált technológiai szolgáltató, amelynek portfóliójában a mobilkommunikációs, mobilinternetes és szélessávú adatszolgáltatások egyéni és üzleti felhasználók számára egyaránt megtalálhatók.

 

A Miskolci Nemzeti Színházról

 

A Miskolci Nemzeti Színház a város polgárainak áldozatkészsége és néhány főúr adománya révén 1823. augusztus 24-én nyitotta meg kapuit, mint Magyarország első magyar nyelvű kőszínháza. A miskolci teátrum több mint 192 éve folyamatosan működik. A legnagyobb vidéki színházként öt játszóhelyen várja a nézőket: Nagyszínház, Kamaraszínház, Játékszín, Csarnok, mint kísérleti tér és a Nyári Színház. Klasszikus dráma, opera, vígjáték, operett, mind-mind megtalálhatók a repertoáron. Olyan művek, amelyek – bármely műfajban – komoly és fontos gondolatokat sugallnak, s a maguk eszközeivel kiteljesítik ezeket a gondolatokat. A Miskolci Balett révén pedig a klasszikus balett, a kortárs táncművészeti előadások és a gyermekeknek szóló táncbeavató is hangsúlyos szerepet kap minden évad összeállításában. A Miskolci Nemzeti Színház kiemelt célja a fiatal tehetségek pályájának segítése.

Vissza

Az Európai Színházi Unió tagja lett a Miskolci Nemzeti Színház

Európa legrégebbi és legfontosabb színházi szövetségének lett tagja a Miskolci Nemzeti Színház 2023 novemberében. A legjelentősebb európai színházakat magába tömörítő unió célja a nemzetközi kapcsolatok építése,...

Tovább

Decemberi jegyek

Kedves Közönségünk!A decemberi jegyek értékesítése november 14-én 10 órakor kezdődik személyesen jegyirodánkban. Az online jegyek értékesítése november 15-én 10 órakor kezdődik.A decemberi műsor megjelenése a...

Tovább