Évadot zártunk

2013. június 7-én 12 órakor tartottuk évadzárónkat. 3 perces beszédek hangoztak el a legemlékezetesebb pillanatokról, különböző díjak találtak gazdáikra a közönség és a társulat szavazatai alapján, új díjat is kapott a színház és szóltunk a közelgő Operafesztiválról is. Sok-sok felejthetetlen pillanatot éltünk meg másfél órában.

Évadzáró június 7. 12 óra – Nagyszínház

A Nyári Színházban színpadra állított Lili bárónő premierjét követő napon, pénteken zárta a Miskolci Nemzeti Színház a 2012-2013-as évadot.

A Nagyszínház termében megrendezett évadzárón a Himnuszt követően Kiss Csaba igazgató és a színház dolgozói megemlékeztek a társulat elhunyt művészeiről, Kulcsár Imréről és Somló Istvánról. Egy néhány perces rövidfilmmel az évad legfontosabb eseményeit is felidézhették a jelenlévők, a bemutatóktól a fesztiválokon át a felolvasószínházig és közéleti beszélgetésekig.

Az évadzárót rendhagyó formában két műsorvezető, Lovas Rozi és Molnár Gusztáv színművészek celebrálták, akik Kiss Csaba beszédét követően színpadra szólították a színház művészeti tanácsának tagjait, egyben az idei évad rendezőit, hogy 3-3 percben valamilyen személyes emlékkel, az évad egy-egy, számukra fontos pillanatának felidézésével búcsúztassák a színházi évet.

Sor került a közönségdíjak és a társulati díjak átadására is, ez utóbbiakat a színház dolgozóinak szavazatai alapján ítélték oda. Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere átadta az általa alapított Kilátó-díjat az év legjobb fiatal színészének, majd Kiss Csaba színpadra szólította dr. LOSÓ JÓZSEF vállalkozót, a Mirelite Mirs Zrt. igazgatóságának elnökét, aki a Miskolci Nemzeti Színház lelkes nézőjeként díjat alapított az évad kiemelkedő művészi teljesítményét nyújtó tagok részére.

Zárásként KESSELYÁK GERGELY karmester, a Miskolci Operafesztivál igazgatója köszöntötte a társulatot, és kihangsúlyozta a fesztivál és a színház több éves szoros együttműködésének fontosságát. Az eseményt a Kesselyák Gergely által rendezett Nabucco Szabadság kórusa zárta, melyet a társulat közösen énekelt el Cser Ádám, a színház zenei vezetőjének vezényletével.
A 6-án bemutatott Lili bárónőt vasárnap estig láthatják a nézők a Nyári Színházban.


KÉPGALÉRIA AZ ÉVADZÁRÓRÓL

A díjazottak:

A Miskolci Nemzeti Színház 2012-2013-as évad díjazottai:

A közönség-díjakat a TVK (Tiszai Vegyi Kombinát) alapította. Kizárólag nézőink szavazhattak. Az idei évadban 1355 nézői szavaz érkezett be.
Ábrahám István-díj – a legjobb férfi színész: Görög László
Máthé Baba-díj – a legjobb női színész: Jancsó Dóra
Az évad legjobb előadása: Molnár Ferenc: Az ördög (R.: Szabó Máté)

TÁRSULATI-DÍJAK


Az év hangja: Töttös Roland
(A díjat Müller Péter Sziámi alapította Ferenczi Anett emlékére)
A zenekari tagok szavazata alapján a legjobb zenész: Járdányiné Matakovics Kamilla
A Miskolci Balett szavazatai alapján a Miskolci Balett legjobb táncosa: Kocsis Andrea

A legjobb díszlettervező: Zeke Edit
A legjobb jelmeztervező: Papp Janó
A legjobb női karakteralakítás: Szirbik Bernadett
A legjobb férfi karakteralakítás: Görög László
A legjobb színésznő: Györgyi Anna
A legjobb színész: Harsányi Attila
Legjobbak a kulisszák mögött: Díszítők

KILÁTÓ-DÍJ

Ezt a szakmai díjat az Önkormányzat alapította az idei évad elején. Nem vándordíj, személyre szóló, 100 ezer forinttal járó elismerés, melyet Miskolc Város Polgármestere, dr. Kriza Ákos adott át az évadzáró ünnepségen. Egy pályakezdő színészre a Társulat színészei szavazhattak.
Díjazott: RUSZNÁK ANDRÁSKiss Judit beszámolója a minap.hu oldalon. >>>

Azok között a kedves nézőink között, akik a közönség-díj szavazólapra a nyertesek nevét írták, egy páros bérletet sorsoltunk ki. A 2013-2014-es évadra szóló bérletet Tóth Richárd (Szuhakálló) nyerte. Gratulálunk!
A bérleteket a jegypénztárban veheti át június 30-ig.
Vissza

Októberi jegyek

Kedves Közönségünk!Az októberi jegyek értékesítése szeptember 14-én 10 órakor kezdődik személyesen jegyirodánkban. Az online jegyek értékesítése szeptember 15-én 10 órakor kezdődik.Az októberi műsor megjelenése...

Tovább

Hatalmas városünnep a színház tiszteletére – 200. évadát kezdi a Misko

1823. augusztus 24-én délután 17 órakor kezdetét vette a miskolci színház történelme. Két évszázaddal később, ugyanezen a napon egész napos programokkal ünnepelték a teátrum bicentenáriumát. Kétszázadik évadát...

Tovább

Szeptemberi jegyek

Kedves Közönségünk!A szeptemberi jegyek értékesítése augusztus 21-én 10 órakor kezdődik személyesen jegyirodánkban. Az online jegyek értékesítése augusztus 22-én 10 órakor kezdődik.A szeptemberi műsor megjelenése...

Tovább