RUNNING - Táncünnep

HU
táncelőadás | BEMUTATÓ: 2013. április 27.

SZEREPOSZTÁS

Táncosok: Yumi Osanai, Fehér Ferenc

Jelmez: Simon Judit
Zene: Fehér Ferenc
Hang: Kovácsovics Dávid
Szakmai konzultáns: Mándy Ildikó
BŐVEBBEN KEVESEBB

Az előadásról

Fehér Ferenc Yumi Osanai japán táncosnővel készíti legújabb darabját, mely a ritmikus váltásokra, a szereplők dinamikájára, valamint a precíz együttműködésre alapoz.

Running design Lili Hajduk Running, vagyis elfutni a már megszokott világunkból. Minden idegen és ismeretlen, ettől félelmetes. Eltűnnek a jól ismert kapaszkodók. Lények vagyunk. Futni, lassulni, megállni.

A hazai kortárs tánc legenigmatikusabb figurája, Fehér Ferenc a fenti szavakkal írja le új produkcióját. Fehér Ferenc igazi őstehetség, autodidakta táncos, elképesztő virtuozitása, a különféle táncos iskoláktól való függetlensége, akrobatikus képességei, fizikai ereje és szuggesztivitása a hazai táncművészet egyik legizgalmasabb alakjává avatják. Számos hazai és külföldi díjban, elismerésben részesült.

„Ez lesz az első egész estés darab, amit egy külföldivel készítek el. A japán táncos lány, Yumi Osanai sok díjjal büszkélkedhet, sok helyen lépett már fel a világban. Yumival a Kanári-szigeteken, egy versenyen ismerkedtem meg. Felfigyeltem a szólójára, neki szintén bejött az a tánc- és mozgásforma, amit tőlünk látott. Néhány hónap múlva jelentkezett, hogy szeretne Magyarországra jönni, szívesen pályázna is. Megkapta a támogatást." Fehér Ferenc

Koreográfus: Fehér Ferenc Running, vagyis elfutni a már megszokott életünkből a világ másik szegletébe, ahol minden idegen és ismeretlen. Ebben a duóban Fehér Ferenc partnere egy japán táncművész, Yumi Osanai lesz.

BŐVEBBEN KEVESEBB

Youtube linkek

http://www.youtube.com/watch?v=YuKhUttrjCk
BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK