Táncünnep születésnap

HU
táncünnep | BEMUTATÓ: 2013. április 28.

SZEREPOSZTÁS

BŐVEBBEN KEVESEBB

Április 29-ét, a tánc világnapját megelőző hétvégén megalakul a BalettM, a Miskolci Nemzeti Színház önálló táncegyüttese. Ez ünnepi alkalomból egy kétnapos rendezvényre várjuk a Miskolci közönséget.

Április 27-én, szombaton, két nemzetközi hírű koreográfus, Hód Adrienn és Fehér Ferenc produkcióit láthatják. Az előbbi, Lábán Rudolf díjas előadás címe a Basse Danse egyszerre jelenti a 15. század legelterjedtebb táncformáját és a hozzá társuló improvizatív hangszeres zenét is. Ahogy a zene, úgy építkezik a mozgás is az előadásban: az egzaltált szólókból közösség fejlődik, a szimultán mozdulatok szinkronná válnak, a mozgás szétbomlott elemei új formákat alkotnak.

A másik vendégjáték címe Running, vagyis elfutni a már megszokott életünkből a világ másik szegletébe, ahol minden idegen és ismeretlen. Ebben a duóban Fehér Ferenc partnere egy japán táncművész, Yumi Osanai lesz.

Április 28-án, vasárnap többórás táncmaratonra kerül sor a Játészínben, melyre hozott zenékkel egyéni és csoportos formációban lehet jelentkezni.

Ezt a programot követi majd a Miskolci Nemzeti Színház fiatal koreográfusok számára kiírt pályázatának, a Négy Negyednek díszelőadása, és végül a meghívott hazai táncműhelyek alkotóinak jelenlétében ünnepi gesztussal, egy szimbolikus ajándékozással megkezdi működését az új tánctársulat.
BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK