MEGYEK UTÁNAD

HU
Dés András, Dés László, Grecsó Krisztián
zenés irodalmi est | BEMUTATÓ: 2014. december 16.

SZEREPOSZTÁS

Dés András, Dés László, Grecsó Krisztián
BŐVEBBEN KEVESEBB

Az előadásrol

„Hogy lehet gondolkodni, ha szép lányok jönnek?”

MEGYEK UTÁNAD

Itt az új Grecsó-regény

És vele egy új színházi este Dés Lászlóval, Dés Andrással és Grecsó Krisztiánnal.

Az író, a zenész-zeneszerző és az ütős zenés pódiumestjén a szerelmek és az almáriumok mesélnek, édes-bús történetek kerülnek elő. Az író anekdotázik, olvas, a muzsikusok pedig, apa és fia, a színpadon írnak, improvizálnak zenét a megelevenedett meséktől megihletve.

Irodalom és zene ritkán talál így egymásra, ilyen érzelmes párbeszéddel.

Tartalmas, mégis intim, könnyed szórakozás, egy est a családról, a szerelmekről, az első csóktól az első válásig.

A regényről

Grecsó Krisztián: Megyek utánad

Elfeledett, rejtőzködő utak hálózzák be a fülledt alföldi falu földjeit, ahol Daru, a kamaszodó fiú küzd bandavezéri pozíciójáért, az önbecsülésért és szerelemért: egyszóval az életéért. Ha ő nem menne végig ezeken az ösvényeken, elkopnának, beleolvadnának a határba, megszűnne valami hallatlanul fontos, és az emlékezet jóvátehetetlenül megsérülne. Daru élete, sorsa is ilyen: makacsul járja az érzelmek elágazó csapásait, múltban és jövőben, közben mindegyik kapcsolatában elveszít magából valamit, mindegyikbe belehal egy kicsit. Így válik felnőtté. A sebek, varratok és hegek sokasodnak, szíve talán kérgesebb lesz, de a legutolsó, okos és érett viszonyban is ugyanaz a szenvedély izzik, mint a legelsőben.

Hogyan is lehetne jobban elmesélni egy ember életét, ha nem a szerelmei történetén keresztül? Erre, és saját boldog-boldogtalan pillanatainkra, éveinkre gondolunk, miközben Daru sorsával ismerkedünk. Jön utánunk, nem ereszt.


Az előadást támogatja:

BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK