Virtus

HU
tánc-cirkusz | RENDEZŐ: Duda Éva | BEMUTATÓ: 2015. április 09.

SZEREPOSZTÁS

Előadók: Egyed Beáta, Jenna Jalonen, Simkó Beatrix, Bora Gábor, Grecsó Zoltán, Csuzi Márton, Újvári Milán, Kecskés Ábrahám
Cirkuszművészek: Zoletnik Zsófia, Mező András (Tűzmadarak)

Tér, díszlet, látvány: Duda Éva
Zeneszerző: Szirtes Edina Mókus, Kunert Péter
Zenei előadók: Szirtes Edina Mókus, Cserta Balázs, Földes Gábor, Kovács Ferenc Öcsi
Fénytervező: Payer Ferenc
Koreográfus asszisztens: Csák Beatrix
Cirkuszi trénerek: Linda Sander, Kiss Gergely, Kovács Tamás, Kecskés György, André Rolland
Cirkusztechnikai szakértő és kivitelező: Vladár Tamás
Produkciós asszisztens: Czveiber Barbara
Koreográfus-rendező: Duda Éva

Külön köszönet: Makovínyi Tibor, Kicska Miklós

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, NKA, Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Táncélet.hu, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház,  
Fotó: Dömölky Dániel

BŐVEBBEN KEVESEBB

Az előadásról

A Virtus az első olyan magyar produkció, amely a kortárs tánc és az underground cirkuszi világ ötvözéséből született, lendületes zenével, a színházi tér számos síkját kihasználva, sajátosan magyar ízzel. 

A táncos csapat ismeretlen területre merészkedik, új kifejezési módok elsajátításával többek közt a levegőben mozgás lehetőségeit keresik a szereplők virtuóz magasságokban. A tér különböző szintjeinek bejátszásában a Tűzmadarak zsonglőrcsapat két kulcsfigurája, Zoletnik Zsófia és Mező András is új minőségben van jelen táncosként, artistaként is. Sajátos zenei összefonódás Szirtes Edina Mókus és Kunert Péter közös munkája is, melynek eredményeként élőben találkozik a magyar és balkáni népzene a radikálisabb elektronikus zenei motívumokkal. Az alkotó-előadók humorral ábrázolják a sajátosan magyar élethelyzeteket és az emberi kapcsolatokban rejlő feszültségeket. 
Igazi kelet-európai virtus, fellengzős érzelem, hősködő ritmus, bánatos kesergés és dicső cirkusz.

légies, temperamentum, látvány

BŐVEBBEN KEVESEBB

„Nem csoda tehát, hogy a Duda Éva Társulat legújabb előadása, mely nem másra, mint a magasság okkupációjára vállalkozik, olyan üde, könnyed és önfeledt: megzabolázta, megszelídítette, sőt, saját képére formálta a rettegett természeti törvényszerűséget, a gravitációt. Mint a kötelet vagy szalagot, maga alá gyűrte a veszélyt, sőt, nevet is adott neki: Virtus.”

Komjáthy Zsuzsanna, Tánckritika.hu

BŐVEBBEN KEVESEBB

Youtube linkek

https://vimeo.com/65165434
BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK