Operácska - Don Giovanni

HU
W. A. Mozart
Opera-beavató sorozat | BEMUTATÓ: 2012. november 14. | IDŐTARTAM: 70 PERC

SZEREPOSZTÁS

W. A. Mozart: DON GIOVANNI

Don Giovanni: Cseh Antal
Donna Elvira: Herczenik Anna
Kormányzó: Dani Dávid
Zerlina: Eperjesi Erika
Mesélő: Hábetler András
Masetto: Kisfiú a közönségből

Közreműködik a Miskolci Nemzeti Színház zenekara
Vezényel: Cser Ádám

Rendező: Béres Attila
BŐVEBBEN KEVESEBB

Az Operácskákról

Sok-sok ifjúsági koncert tapasztalata, hogy a komolyzenei művek magyarázatokkal kísért, játékosan ismertetett, magas színvonalon előadott „keresztmetszete” néha többet ér egy háromórás klasszikus színházi bemutatónál, és emlékezetes marad minden olyan gyerek számára, aki szereti a zenét. Ezért a 2012-2013-as évadtól ifjúsági opera-beavató sorozatot indítunk, hogy a 9-14 éves korosztály érthető, szerethető és különleges formában ismerkedhessen meg az operairodalom alapműveivel.
A sorozat összefoglaló címe Operácskák. Operácskák, mert nem teljes operákról van szó, Operácskák, mert nagyrészt fiatal operaénekesek énekelnek majd fiataloknak, Operácskák, mert a téma komolysága ellenére mégsem vesszük olyan komolyan magunkat.
A művek nagyzenekari kísérettel, operaénekesek, zeneakadémiai hallgatók és a színház kórusának részvételével, szcenírozott formában kerülnek bemutatásra a Kamaraszínházban. Egy előadás játékideje 60-70 perc, legfontosabb szereplője a Narrátor, aki elmeséli az éppen soron lévő Operácska történetét, összeköti a zenei részeket, magyarázó szövegekkel értelmezi és kiegészíti a darabot. A gyerekek így megtanulhatják hogyan figyeljenek az adott zenére, hogyan fejtsék meg egy-egy zenei megfogalmazás miértjét. Tulajdonképpen új nyelvet sajátítanak el.
Az opera-beavató előadásokra bérlet váltható, a bérlet három előadást tartalmaz.
BŐVEBBEN KEVESEBB

És miről szól a Don Giovanni?

Képzeljük el, mi történne, ha nem foglalkoznánk senkivel és semmivel, csak azzal, hogy megszerezzük, amire vágyunk. Lopnánk magunknak telefont, csokit, számítógépes játékot. Don Giovanni gazdag volt, nem volt szüksége telefonra, de ilyen ember volt. Csak ő éppen a nőket szerette. És megszerezte őket, bármi áron.
BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK