HÓHÉROK (14)

HU
Martin McDonagh
fekete komédia | RENDEZŐ: Béres Attila | BEMUTATÓ: 2018. február 02. | IDŐTARTAM: 165 PERC

SZEREPOSZTÁS

Alice: SERES ILDIKÓ Jászai-díjas 
Fry Felügyelő: VARGA ZOLTÁN Jászai-díjas 
Shirley: RUSZNÁK ADRIENN 
Hennessy: KOKICS PÉTER
Pierrepoint: KINCSES KÁROLY 
Orvos/Börtönigazgató/Vendég: FARKAS SÁNDOR
 

Díszlettervező: HORESNYI BALÁZS
Jelmeztervező: PILINYI MÁRTA
Dramaturg: ARI-NAGY BARBARA
Zene: MÁRKOS ALBERT
Ügyelő: LICHTENSTEIN PÁL
Súgó: FEKETE ZSOLT 
Rendezőasszisztens: EGYÜD TÜNDE


Rendező:

BŐVEBBEN KEVESEBB

Az előadásról

„Vannak olyan fószerok, akik nagyon az alja, és ha a bíróság azt mondja, hogy menni kell nekik, akkor menni kell nekik, de ha menni kell nekik, akkor a lehető leggyorsabban, a legemberi méltósággal és a legkevésbé fájdalmasan kell menni nekik. Ez énnálam, és aki a normális ember annál mind, a kötél általi halál.” 

1963-ban Anglia legjobb hóhéra, Harry kivégez egy gyilkost, aki még az akasztófa alatt is ártatlanságát bizonygatja. Két évvel később, pontosan azon a napon, amikor az országban eltörlik a halálbüntetést, egy titokzatos idegen tűnik föl a kocsmában, amit a volt főhóhér és felesége működtet. Másnap eltűnik a tizenöt éves lányuk. Ki a titokzatos idegen? Mi köze van a kivégzett gyilkoshoz és Harry-hez? Talán semmi, talán nagyon is sok. A lánya életéért aggódó főhóhér mindenesetre kézbe veszi az ügyet.

Martin McDonagh ír származású dráma- és forgatókönyvíró, filmrendező, a kortárs angol színpad fenegyereke. Sajátos nyelvezetű fekete komédiáit nagy sikerrel játsszák Magyarországon is; legújabb darabját, a Hóhérokat, 2015-ben mutatták be Londonban.

A HANGMEN című színdarabot először 2015. szeptember 18-án március 3-án mutatták be a londoniRoyal Court színházban, Matthew Dunster rendezésében.

A színdarab Magyarországon a THEA TRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.


BŐVEBBEN KEVESEBB

Kritikák

Halál, hol a te fullánkod? - Csatádi Gábor (Pótszékfoglaló)

BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK