DanceLab - Gera Anita: IMAGE

HU
DanceLab - Gera Anita
táncelőadás | BEMUTATÓ: 2019. május 29.

SZEREPOSZTÁS

Előadók: Balázs Júlia, Básits Branka, Gál Horváth Bernadett, Gera Anita, Gönczöl Nikoletta, Herczku Ágnes
 
Zene:Gera Gábor, Montázs
Fény, látvány:KGP
Koreográfus: Gera Anita

BŐVEBBEN KEVESEBB

Az előadásról

28, 30, 34 vagyok, nincs férjem, volt férjem, nincs gyerekem, macskám van, kutyám van, hol tartok, hol kellene tartanom? Ráncos vagyok, kövér vagyok, sovány vagyok, a munkámnak élek, a családomnak élek, feláldoztam mindent, el kellett volna hagynom, miért hagytam el, most tartok a csúcsra, lecsúsztam mindenről… Személyiségünk alakulásában, életstratégiánk kialakításában, identifikációnkban meghatározó szerepe van a szocializációnk során a környezetünkből felénk áramló társadalmi elvárásoknak, valamint a média által sugallt nőideáloknak, viselkedés típusoknak, szerepeknek. A szociológia tudománya vizsgálja, hogy a médiában megjelenő, leegyszerűsített, sztereotip női karakterek miként hatnak a befogadókra, a női nézőkre, fogyasztókra, és mi módon befolyásolják őket. A média tükrözi az aktuális társadalmi attitűdöket és formálja is azokat, így a nőket a társadalmi nemi szerep sztereotípiáinak megfelelően ábrázolják: sikeres vállalkozó, gondos háziasszony, féltékeny szerető, örökfiatal szexszimbólum, független, empatikus entellektüel, díva, vamp, stb. szerepekben.
Sikerülhet-e megszabadulni a társadalmi konvencióknak való megfelelés terhétől, vagy elfogadva a kényszerpályát, a felkínált szerepekből választunk egyet magunknak?
14 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával valósul meg.

További támogatók: NKA- Táncművészeti Kollégium, Műhely Alapítvány, Sín Kulturális Központ, InverseDance, Duda Éva Társulat

BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK