Horizont Táncfesztivál - Győri Balett 40 - kiállítás

HU
| BEMUTATÓ: 2020. április 22.

SZEREPOSZTÁS

BŐVEBBEN KEVESEBB

A kiállításról

 A 40 éves Győri Balett mára az egyik legmeghatározóbb együttese a magyar táncéletnek. Repertoárja felöleli a táncművészet szinte valamennyi ágát a klasszikus balettől a kortárs táncig, vagy a kísérletező projektekig, a táncszínháztól a gyermekprodukciókig szélesítette táncpalettáját. A társulat bejárta szinte az egész világot az elmúlt évtizedekben. Európában az egyik legtöbbet turnézó együttessé avanzsált.

Olyan új és újabb generációkat sikerült felnevelniük, akik ma is méltó módon képviselhetik a Győri Balett nevét mindenütt, ahol színpadra lépnek!

Kulturális missziójuk, hogy az egykori iparvárosban táncművészetet szerető és értő közönség nőjjön fel mellettük, ugyancsak nemzedékről nemzedékre!

A kiállítás ízelítőt nyújt az elmúlt 40 év felejthetetlen pillanataiból.

 

A kiállítás képeit Ambrus László, Bánkuti András, Benda Iván, Benkő Imre, Eifert János, Gergó András, Kanyó Béla, Laibl Balázs, Laposa Tibor, Matusz Károly, Németh Alíz, Németh Mihály, Oláh Jakócs Péter, Orosz Sándor, Pillák István, Schuch József, Szabó Béla, Veiland István fotóművészek készítették.

www.gyoribalett.hu

 

fotókredit:

 

(3 (8)

Győri Balett: Trisztán és Izolda

Táncol: Ladányi Andrea és Kiss János

Fotó: Bánkuti András

 

(36Kodály)

Győri Balett: Kodály

Táncol: Matuza Adrienn és Jekli Zoltán

Fotó: Pillák István

BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK