A Különdíjas La Mancha Lovagja Októberben Újra Műsoron!

A Különdíjas La Mancha Lovagja Októberben Újra Műsoron!
A szakmai zsűri különdíját nyerte a Miskolci Nemzeti Színház La Mancha lovagja című produkciójának látványvilága, a Thália Színházban megrendezett Vidéki Színházak Fesztiválján.

Az előadás jelmezeit Szűcs Edit, díszletét Árvai György tervezte, a világítás Kramcsák János munkája. 

Lantos Anikó, a Thália Színház fesztiváligazgatója a szeptember 4. és 10. között megrendezett esemény keddi díjkiosztó ünnepségén elmondta: immár hatodik alkalommal szervezték meg a Thália Színházban az évad elején a Vidéki Színházak Fesztiválját, amelyen hét nap alatt kilenc előadást láthatott a közönség. Kilenc vidéki társulat mutatkozott be Budapesten a közönség kiemelkedő érdeklődése, szeretete, a szakma és a média figyelme mellett. Elmondta: a fesztivál látogatottsága 95 százalék felett volt, csaknem négyezer néző látta az előadásokat. 

A produkciókat öttagú zsűri értékelte, amelynek tagja volt Zalán János, a Pesti Magyar Színház igazgatója; Nagypál Orsi filmrendező; Sümegi Noémi kulturális újságíró; Kőváry Katalin rendező és egy, a közönség soraiból választott zsűritag, Lovas Ildikó. A díjakat az idén is Szilágyi Imre debreceni grafikusművész készítette.

forrás: MTI