Don Giovanni - Meghallgatásokat Tartottunk!

Don Giovanni - Meghallgatásokat Tartottunk!
A Don Giovanni meghallgatáson összesen 58 énekest hallgattunk meg. Mindenki jól teljesített, nagyon köszönjük a részvételt, reméljük máskor is szívesen jönnek majd hozzánk. A Don Giovanni nehéz operának számít a műfajában, de szerencsére a jelentkezők nem okoztak csalódást. Minden szerepre külön írtunk ki meghallgatást. Olyan jó volt a mezőny, hogy három szereposztást tudtunk kiválogatni a jelentkezők közül. Természetesen akkor lesz végleges eredmény, ha a rendező Szabó Máté és a zenei vezető Cser Ádám beleegyezésével végleges szereposztást hirdethetünk. Mindenkit értesíteni fogunk a döntésünkről.

Érdekesség a meghallgatással kapcsolatban, hogy volt olyan óra, amikor csak Donna Annák énekeltek, folyamatosan hatan, és volt egy fiús óra is, sőt fiús két óra is! Angliából is iderepült egy énekesnő, Hollandiából is érkezett egy jelentkező – korábban volt egy svéd jelentkező is, ő végül lemondta betegség miatt. De az ország minden pontjáról érkeztek énekesek: Szeged, Debrecen, Pécs, Veszprém, Kaposvár és persze Budapestről is.

Dicséret a kórusunk tagjainak is, akik szép számmal jelentkeztek és tisztességgel meg is állták helyüket a mezőnyben. Nehéz nap volt a szeptember 23-i mindenkinek – zongorakísérőnknek, Rákai Andrásnak is – de megérte, mert Mozart legszebb operájának áriáit nem lehet elégszer meghallgatni, és jó énekeseket hallgatni külön öröm mindig.

Reméljük, hogy a kiválogatott szereposztásokat élvezni fogják a nézőink is. Bemutató: 2014. január 18.

Várunk majd mindenkit szeretettel!