Március 27. - Színházi Világnap

Március 27. - Színházi Világnap
Az idei Színházi Világnap alkalmából Brett Bailey, dél-afrikai drámaíró, díszlettervező, rendező üzent.

1962 óta ünnepeljük a Színházi Világnapot. A Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) minden évben a színházi világ egy jelentős személyiségét kéri fel, hogy fogalmazza meg üzenetét a művészek és a közönség számára. Legelőször Jean Cocteau szövege hangzott el több mint húsz ország színpadán. Idén Brett Bailey dél-afrikai drámaíró, díszlettervező, rendező fogalmazta meg gondolatait. Az 1967-ben született művész a hagyományos dramaturgiát szétrobbantó darabjaiban, előadásaiban a posztkoloniális világ kérdéseit feszegeti.

Részlet a gondolatból: "Mi, az arénák és színpadok művészei, vajon alávetjük-e magunkat a piac kilúgozott igényeinek, vagy élünk a hatalmunkkal, megnyitjuk az emberek szívét és gondolkodását, magunk köré gyűjtjük és lelkesítjük, elvarázsoljuk, megvilágosítjuk őket, és a reményre, az őszinte együttműködésre épülő világot teremtünk?" Tovább a szinhaz.hu oldalára >>>

A Miskolci Nemzeti Színházban ezen a napon a nagyszínházi előadásunk előtt (Don Giovanni, 16.30 óra) Ódor Kristóf, a Kamaraszínházban a Veszett fejsze új vígjátékunk előtt (19 óra) Seres Ildikó olvassa fel az üzenetet.
17 órakor Seres Ildikó tart színházbejárást. Regisztrálni a jegyirodában tudnak.


Jegyiroda:

Cím: 3525 Miskolc, Széchenyi u. 23.
Telefon: 46/516-735, 46/516-736
Fax: 46/516-734
E-mail: jegyiroda@mnsz.eu