Már most elkezdődtek a 2012/2013-as évad szeptemberi mese-bemutatójának próbái. Az Óz, a nagy varázsló népszerű és ismert történet – ám a zenéje újdonság lesz Miskolcon. Kincses Károly alakítja majd a nagy varázslót, a főbb szerepekben Simonfi Adrienn, Molnár Anna és Kerekes Valéria lép színre. Az előadást Seres Ildikó rendezi.

Szeptemberben immár hagyományosan meseelőadással kedveskedik a Miskolci Nemzeti Színház a legfiatalabb nézőknek, a szülőknek és a pedagógusoknak. Seres Ildikó rendezésében szeptember második felében kerül színre az Óz, a nagy varázsló.

A regény színpadi adaptációját Silló Sándor készítette, és az ismert történet újdonsága a zene lesz, amelynek részleteiről egyelőre még nem árulnak el részleteket az alkotók. Annyit azonban lehet tudni, hogy dalok zenéjét az örökvidám Ferenczi György készíti.

Különlegesek lesznek a jelmezek – pontosabban: a szereplőkre álmodott ruhakompozíciók – is, ahogyan ezt a rendező állandó tervezőjétől, Juhász Katalintól az elmúlt években megszokhattuk.

Óz, a nagy varázsló szerepében Kincses Károly lesz látható. DorKát Simonfi Adrienn, Miss Frászt, a gonosz boszorkányt Molnár Anna alakítja, Kerekes Valéria pedig a jó boszorkány, Emmy néni megformálója lesz.

Seres Ildikó évek óta rendez nagysikerű mesejátékokat. Ő álmodta színpadra a Mumust, a Pinokkiót, a Mindenlátó királylányt, a Leander és Lenszirom című mesét, az elmúlt évadban pedig a Túl a Maszat-hegyen is című mese-musicallel aratott sikert Seres Ildikó mesestábja.