A cirkuszhercegnő

HU
Kálmán Imre-Julius Brammer-Alfred Grünwald
operett | RENDEZŐ: Szabó Máté | BEMUTATÓ: 2018. szeptember 21.

SZEREPOSZTÁS

Főbb szerepekben: Eperjesi Erika /Dobó Enikő m. v., Szőcs Artur / Miller Zoltán m. v., Harsányi Attila, Litauszky Lilla e. h. / Bojtos Luca m. v.

BŐVEBBEN KEVESEBB

Az előadásról

„Én azt hiszem, az egyetlen mód, hogy a szerelemre rátaláljunk, az, hogyha nem keressük” – mondja Fedóra hercegnő, mikor számtalan udvarlói egyike érdeklődik, hogy megtalálta-e már az igazit. Fedóra aznap este a szentpétervári nagycirkuszban ül, és páholyából figyeli az arcát álarc mögé rejtő Mister X artista lenyűgöző mutatványait. A hercegnő másnap őrült szerelembe esik; egy ismeretlen herceg ejti rabul a szívét. Hogy ki ez a herceg? És ha kiderül, hogy csak egy cirkuszi artista, aki arcát álarc mögé rejti? Akkor elég erős lesz-e a szerelem, hogy áthidalja a társadalmi különbséget?

A látványos cirkuszi forgatag egzotikus világa mögött felsejlik az arisztokrácia pompás, csillogó és rejtett hazugságokkal átitatott élete. Kálmán Imre operettje a szerelem minden gyönyörűségét és keserűségét végigjárja, és hogy lehetne megkapóbban és kifejezőbben beszélni a szerelemről, mint a zene, az operett nyelvén?

BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK

2018. szeptember 21.

péntek | NAGYSZÍNHÁZ