Jó embert keresünk!

HU
Bertolt Brecht-Paul Dessau
zenés példázat | RENDEZŐ: Béres Attila | BEMUTATÓ: 2018. december 07.

Az előadásról

Képzeljünk el egy olyan társadalmat, ahol az embereket annyira lekötik saját problémáik és a megélhetés, hogy se erejük, se lehetőségük mások bajával foglalkozni. Mit tennénk, ha három vadidegen, akik azt állítják magukról, hogy istenek, becsöngetnének, és éjjelre szállást kérnének? Legtöbbünk nemet mondana. Mert félünk. Mert bizalmatlanok vagyunk és kiszolgáltatottak. Mert nincs időnk. Nincs pénzünk. Mert nem mi akarunk segíteni, hanem azt várjuk, hogy rajtunk segítsen valaki.

Sen Te, az utcalány az egyetlen ember Szecsuánban, aki szállást ad a három főistennek. Az istenek cserébe megajándékozzák a lányt, de egy ilyen világban még az ajándékkal is nehéz mit kezdeni. Férfivá kell válni, hogy az irigyeknek inába szálljon a bátorságuk.

Brecht darabja a gazdasági és társadalmi problémáknak kiszolgáltatott embert mutatja be, és azt üzeni, hogy van remény. Hogy a jóság megtérül, és a rossz körülmény nem akadálya az egymásra figyelésnek. Sőt. Ilyenkor van rá a legnagyobb szükség. – hova tűnt??

BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK

2018. december 07.

péntek | KAMARASZÍNHÁZ