JÁTÉK/SZÍN

játék/szín különleges hely. Családias. Jó a hangulata. Közel van a színész, és közel a néző. Tisztán látszik a gondolat, a szándék, a tehetség. Ezért szeretjük mi, színháziak, és valószínűleg ezért szeretik nézőink is. A tavalyi évad során új arculatot és műsort terveztünk ide. Kinyitottuk a helyet – átvitt értelemben is –, új műfajokkal próbálkoztunk, új előadástípusokat vezettünk be. Volt költészet, zene, játék, beavatószínház, tánc, improvizáció, beszélgetés. És voltak bemutatók is, amiket Önök rögtön a szívükbe fogadtak. 2013/2014-ben összesen 110 előadást tartottunk itt, 5658 nézőnek. Nincs kétség, nem csak mi szeretjük a játék/színt.

Idén folytatjuk az elkezdett munkát. Az arányokon leheletnyit változtatva, a műfaji sokszínűséget megtartva állítottuk össze az éves programot, amit ebben a füzetben olvashatnak. Lesz mese és tánc a gyerekeknek, továbbra is láthatják sikeres improvizációs estjeinket, a Kilépőt és Bácskai Juli Pszichoszínházát. Lesz vers és zene, és folytatódik egyik legfontosabb programunk, a Városbeszélgetések is. Színházi bemutatót, az előző évek gyakorlatától eltérően, többet tartunk: négy nagyon különböző, egyaránt remek darabot viszünk színre idén a színház legkisebb játszóhelyén. És várunk vendégeket is, befogadott előadásokat, amikről úgy gondoljuk, hogy a miskolciaknak is látniuk kell.

Sűrű évad lesz az idei, de reméljük, Önök most is velünk tartanak. Legyen a játék/szín a mi közös helyünk, ahova öröm betérni, ahol sokat lehet nevetni és beszélgetni.

Legyen a játék/szín a hely, ahol találkozunk egymással.

 


Vissza