SZÍNHÁZ ÜNNEP-2015 SZEPTEMBER 6!

Tisztelt Közönség!

Ha azt mondom színház, te mit mondasz? – ezzel a kérdéssel járjuk a várost, a válaszokat pedig ezer luftballonra írjuk fel. Városunkban mindig fontos volt a színház, hiszen közel 200 évvel ezelőtt a „miskolcziak” saját akaratukból emelték az ország legelső magyar nyelvű teátrumát. Éppen ezért fontos számunkra, hogy mit gondolnak Önök. A nap folyamán színházról szóló gondolatokat gyűjtünk majd az utcán. Az Önök kivételes, fontos gondolatait, melyeket este, ünnepélyes keretek között felengedünk az égbe, mert a szó elszáll, de ahogyan az írás – úgy a színház is megmarad, közös gondolatainkkal tele, és ki tudja, egy szép napon valaki elé majd éppen a saját sorait sodorja a szél.

A programoknak ezzel még nincs vége, hiszen a Helynekemben megnyílik az MNSZ-szalon, egy szoba, ahol minden a színházról szól. Este pedig egy különleges évadnyitó színházi estre hívjuk a színházbarátokat, ahol múlt, jelen, jövő találkozik. A Miskolci Nemzeti Színház jelenlegi társulata és egykori művészei, akik szívében még mindig kiemelt helye van hazánk első magyar nyelvű kőszínházának, készülnek ünnepi műsorral.

Itt az évadnyitó részletes programja:

Egész nap: Meglepetés flashmobok
Helyszín: sétálóutca

09:30-12:30 Kifőztük az évadot! Egész délelőtt színészcsapatok főzőversenye.
A tányéron: a bemutatók ihlette specialitások - dalok, versek, táncok
A színpadon: Ízfokozó - a főzőcsapatok fűszere és showja, a specialitásokhoz
Helyszín: A színház előtt és a Déryné kertben

12:30-13:00 Eredményhirdetés

15:00 Lúdas Matyi / Premier
Helyszín: Kamaraszínház

18:30 Helynekemben a helyünk! A Helynekem MNSZ-szalonjának, és szobaszínházának avatója.

19:30-21:00 Múlt, Jelen, Jövő - Évadnyitó ünnepi műsor a Miskolci Nemzeti Színház egykori és jelenlegi művészeinek fellépésével
Közreműködik: A Társulat, Igó Éva, Dézsy Szabó Gábor

Helyszín: Déryné kert – a művészbejáró előtt
Vissza