Kalandjáték a gyerekeknek, táncház és pajzán mesék a felnőtteknek

Kalandjáték a gyerekeknek, táncház és pajzán mesék a felnőtteknek – egész napos rendezvénysorozattal indul az évad a miskolci színházban

Idén is szabadtéri rendezvénnyel kezdődik az évad a Miskolci Nemzeti Színházban szeptember 1-én. Délelőtt kalandjáték várja a gyerekeket, a színpadon a Miskolci Balett műsora, ízelítőt adunk az új évad zenés előadásaiból, de a társulat új tagjai is bemutatkoznak. Este a Babra zenekar adja majd a talpalávalót, a közönség táncra perdülhet a színművészekkel, valamint Lajos András pajzán mesélőszínházi előadását is láthatják a 16 éven felüliek!

A korábbi évek népszerű programjai mellett meglepetésekkel és újdonsággal is várják a színházbarátokat Miskolcon az évadnyitó rendezvényen szeptember elsején. Délelőtt családi programokkal készül a teátrum: a színpadon az új évad repertoárjából láthatnak részleteket, a színház zenekara pedig ismét keresi az önként jelentkező amatőr karmestereket. A Miskolci Balett következő bemutatójából, az Üvöltő szelekből szolgál ízelítővel, az apró táncoslábúak pedig egy rövid időre a Miskolci Balett tagjává válhatnak: a János vitéz mesebalett néhány részletét maguk is megtanulhatják táncművészeinktől. Ismét megnyílik a Szelfi-Pont, bárki készíthet fotót a színművészekkel. Az új tagok is bemutatkoznak, így a nézők megismerhetik a társulatba idén érkezett művészeket. Meglepetés is várja kilátogatókat: az új évad címeit jól ismerők fagylalttal hűsíthetik magukat az utolsó nyári hétvégén.

Minden kalandvágyó kisgyerek jelentkezését várjuk, hogy egy fantasztikus délelőttöt töltsenek a mesék birodalmában! Izgalmas kalandjáték várja ugyanis a legkisebbeket a színház rejtett zugaiban, melynek történetét zenés mesejátékunk, A legkisebb boszorkány adja. A játékon 6-12 éves kor közötti gyermekek vehetnek részt, előzetes regisztráció után! Jelentkezni a miskolcinemzeti@gmail.com e-mail címen lehet augusztus 27-től névvel, telefonszámmal, e-mail címmel. Kérjük, a levélben tüntessék fel a gyermek életkorát is!

Nem késett még el az sem, aki bérletet akar váltani, hiszen számos kedvezménnyel és ajándékkal várjuk vasárnap a vásárlókat. A pult mögött színművészeinkkel találkozhatnak a vásárlók, akik kérésre dedikálják is a bérleteket. A szeptember 1-én bérletet váltó nézőink közül pedig egy szerencsés nyertes visszakapja bérlete árát!

Két újdonsággal is készülünk vasárnap: este 7 órától Lajos András színművészünk pajzán mesélőszínházi előadását (Soóky László: A bőgős fia meg az ördögök) tekinthetik meg a 16 éven felüli érdeklődők a Déryné kertben, majd a Babra zenekar muzsikál élőben, melyet a Feketeszárú cseresznye bemutatóján láthat viszont a színpadon a közönség. Akik este ellátogatnak a színház elé, ízelítőt kaphatnak a különleges hangulatból, melyet az együttes a színpadra varázsol. Az egyedülálló élmény itt nem ér véget, ugyanis a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium növendékeinek segítségével bárki csatlakozhat a táncházhoz, melyhez természetesen a Babra adja a talpalávalót, színészeink és táncosaink pedig szintén táncra perdülnek a közönséggel.

A hagyományokhoz híven idén is látványos fényfestéssel zárul majd az este a Déryné-kertben: a Színészlakások falán elevenedik meg a színház 196. évada!

Szeptember 1-én nekem is Itt a helyem! a Miskolci Nemzeti Színház évadnyitó rendezvényén!

Program

Délelőtti programok:

 

10:00 - 10:30  Musical mesék mesés dallamok kicsiknek és nagyoknak

10:30 - 10:45 Bemutatkoznak a társulat új tagjai

10:45 - 11:15  Miskolci Balett: részletek a János vitéz mesebalettből, ízelítő az Üvöltő szelek táncjátékból

11:15 - 11:30  Vezényeld a zenekart! – A Miskolci Nemzeti Színház Zenekarának programja

11:30 - 12:00  Operett slágerekLuxemburg grófja: Színpadon az évad első bemutatójának legnépszerűbb dalai!

 

10:45 - 12:00  Kalandjáték gyerekeknek – A legkisebb boszorkány történetét feldolgozva, színművészeink vezetésével egy izgalmas kalandjátékon vehetnek részt a gyerekek; A program előzetes regisztrációhoz kötött!

 

Esti programok a Déryné kertben:

 

19:00 - 20:15 Soóky László: A bőgős fia meg az ördögökLajos András pajzán mesélőszínházi előadása 16 éven felülieknek!

 

20:15 - 21:30 Babra zenekar koncert és táncház

21:30 - 21:45 Fényfestés

 

Egész napos programok:

  • Hűsítő meglepetés – aki jól válaszol színészeink kérdésére, egy gombóc fagylalttal jutalmazzuk
  • Arcfestés, jelmezpróba
  • Váltsa meg bérletét színészeinktől! – Művészeink a jegypénztárban várják a bérletet váltó nézőket
  • Nyerje vissza bérlete árát! A szeptember 1-én bérletet váltó nézőink közül egy szerencsés nyertes visszakapja bérlete árát!
  • Készítsen saját képet színészeinkkel! Keresse a Szelfi Pontot!
Vissza

Lőrinczi Zsigmond IDŐ - kiállításmegnyitó

A Miskolci Nemzeti Színház tisztelettel meghívja Önt és barátait, 2023. március 30-án 16 órára a Nagyszínház emeleti társalgójába Lőrinczi Zsigmond IDŐ című kiállításának megnyitójára. A kiállítás 2023. április...

Tovább

Miskolcon egész évben a kultúrát ünnepeljük

Miskolcon a 2023-as esztendőt a kultúra évének szánják, több jeles évfordulót is ünnepel a város. A Csodamalom Bábszínház a 30., a Miskolci Szimfonikus Zenekar a 60., a Miskolci Nemzeti Színház pedig 200. évfordulóját...

Tovább

Elmarad a ma esti (03.11.) A színházcsináló előadás

Kedves Nézőink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a mai (március 11.) A színházcsináló című előadásunk technikai okok miatt elmarad!Megértésüket hálásan köszönjük!A megváltott jegyekkel, bérletekkel kapcsolatban...

Tovább