Kalandjáték a gyerekeknek, táncház és pajzán mesék a felnőtteknek

Kalandjáték a gyerekeknek, táncház és pajzán mesék a felnőtteknek – egész napos rendezvénysorozattal indul az évad a miskolci színházban

Idén is szabadtéri rendezvénnyel kezdődik az évad a Miskolci Nemzeti Színházban szeptember 1-én. Délelőtt kalandjáték várja a gyerekeket, a színpadon a Miskolci Balett műsora, ízelítőt adunk az új évad zenés előadásaiból, de a társulat új tagjai is bemutatkoznak. Este a Babra zenekar adja majd a talpalávalót, a közönség táncra perdülhet a színművészekkel, valamint Lajos András pajzán mesélőszínházi előadását is láthatják a 16 éven felüliek!

A korábbi évek népszerű programjai mellett meglepetésekkel és újdonsággal is várják a színházbarátokat Miskolcon az évadnyitó rendezvényen szeptember elsején. Délelőtt családi programokkal készül a teátrum: a színpadon az új évad repertoárjából láthatnak részleteket, a színház zenekara pedig ismét keresi az önként jelentkező amatőr karmestereket. A Miskolci Balett következő bemutatójából, az Üvöltő szelekből szolgál ízelítővel, az apró táncoslábúak pedig egy rövid időre a Miskolci Balett tagjává válhatnak: a János vitéz mesebalett néhány részletét maguk is megtanulhatják táncművészeinktől. Ismét megnyílik a Szelfi-Pont, bárki készíthet fotót a színművészekkel. Az új tagok is bemutatkoznak, így a nézők megismerhetik a társulatba idén érkezett művészeket. Meglepetés is várja kilátogatókat: az új évad címeit jól ismerők fagylalttal hűsíthetik magukat az utolsó nyári hétvégén.

Minden kalandvágyó kisgyerek jelentkezését várjuk, hogy egy fantasztikus délelőttöt töltsenek a mesék birodalmában! Izgalmas kalandjáték várja ugyanis a legkisebbeket a színház rejtett zugaiban, melynek történetét zenés mesejátékunk, A legkisebb boszorkány adja. A játékon 6-12 éves kor közötti gyermekek vehetnek részt, előzetes regisztráció után! Jelentkezni a [email protected] e-mail címen lehet augusztus 27-től névvel, telefonszámmal, e-mail címmel. Kérjük, a levélben tüntessék fel a gyermek életkorát is!

Nem késett még el az sem, aki bérletet akar váltani, hiszen számos kedvezménnyel és ajándékkal várjuk vasárnap a vásárlókat. A pult mögött színművészeinkkel találkozhatnak a vásárlók, akik kérésre dedikálják is a bérleteket. A szeptember 1-én bérletet váltó nézőink közül pedig egy szerencsés nyertes visszakapja bérlete árát!

Két újdonsággal is készülünk vasárnap: este 7 órától Lajos András színművészünk pajzán mesélőszínházi előadását (Soóky László: A bőgős fia meg az ördögök) tekinthetik meg a 16 éven felüli érdeklődők a Déryné kertben, majd a Babra zenekar muzsikál élőben, melyet a Feketeszárú cseresznye bemutatóján láthat viszont a színpadon a közönség. Akik este ellátogatnak a színház elé, ízelítőt kaphatnak a különleges hangulatból, melyet az együttes a színpadra varázsol. Az egyedülálló élmény itt nem ér véget, ugyanis a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium növendékeinek segítségével bárki csatlakozhat a táncházhoz, melyhez természetesen a Babra adja a talpalávalót, színészeink és táncosaink pedig szintén táncra perdülnek a közönséggel.

A hagyományokhoz híven idén is látványos fényfestéssel zárul majd az este a Déryné-kertben: a Színészlakások falán elevenedik meg a színház 196. évada!

Szeptember 1-én nekem is Itt a helyem! a Miskolci Nemzeti Színház évadnyitó rendezvényén!

Program

Délelőtti programok:

 

10:00 - 10:30  Musical mesék mesés dallamok kicsiknek és nagyoknak

10:30 - 10:45 Bemutatkoznak a társulat új tagjai

10:45 - 11:15  Miskolci Balett: részletek a János vitéz mesebalettből, ízelítő az Üvöltő szelek táncjátékból

11:15 - 11:30  Vezényeld a zenekart! – A Miskolci Nemzeti Színház Zenekarának programja

11:30 - 12:00  Operett slágerekLuxemburg grófja: Színpadon az évad első bemutatójának legnépszerűbb dalai!

 

10:45 - 12:00  Kalandjáték gyerekeknek – A legkisebb boszorkány történetét feldolgozva, színművészeink vezetésével egy izgalmas kalandjátékon vehetnek részt a gyerekek; A program előzetes regisztrációhoz kötött!

 

Esti programok a Déryné kertben:

 

19:00 - 20:15 Soóky László: A bőgős fia meg az ördögökLajos András pajzán mesélőszínházi előadása 16 éven felülieknek!

 

20:15 - 21:30 Babra zenekar koncert és táncház

21:30 - 21:45 Fényfestés

 

Egész napos programok:

  • Hűsítő meglepetés – aki jól válaszol színészeink kérdésére, egy gombóc fagylalttal jutalmazzuk
  • Arcfestés, jelmezpróba
  • Váltsa meg bérletét színészeinktől! – Művészeink a jegypénztárban várják a bérletet váltó nézőket
  • Nyerje vissza bérlete árát! A szeptember 1-én bérletet váltó nézőink közül egy szerencsés nyertes visszakapja bérlete árát!
  • Készítsen saját képet színészeinkkel! Keresse a Szelfi Pontot!
Vissza

Októberi jegyek

Kedves Közönségünk!Az októberi jegyek értékesítése szeptember 14-én 10 órakor kezdődik személyesen jegyirodánkban. Az online jegyek értékesítése szeptember 15-én 10 órakor kezdődik.Az októberi műsor megjelenése...

Tovább

Hatalmas városünnep a színház tiszteletére – 200. évadát kezdi a Misko

1823. augusztus 24-én délután 17 órakor kezdetét vette a miskolci színház történelme. Két évszázaddal később, ugyanezen a napon egész napos programokkal ünnepelték a teátrum bicentenáriumát. Kétszázadik évadát...

Tovább

Szeptemberi jegyek

Kedves Közönségünk!A szeptemberi jegyek értékesítése augusztus 21-én 10 órakor kezdődik személyesen jegyirodánkban. Az online jegyek értékesítése augusztus 22-én 10 órakor kezdődik.A szeptemberi műsor megjelenése...

Tovább