Basse Danse

HU
táncelőadás | RENDEZŐ: Hód Adrienn | BEMUTATÓ: 2013. április 27.

SZEREPOSZTÁS

KOREOGRÁFIA/CHOREOGRAPHY: HÓD ADRIENN

TÁNCOSOK/DANCERS: CUHORKA EMESE, GARAI JÚLIA, MARCO TORRICE, MOLNÁR CSABA

ÉLŐ ZENE, ÉNEK/LIVE MUSIC, VOICE: MIZSEI ZOLTÁN
DRAMATURG/DRAMATURGY: VÉGH ILDIKÓ
LÁTVÁNY/SCENOGRAPHY: SEBŐ RÓZSA
FÉNYTERV/LIGHT DESIGN: ANDRE PRONK / WIL FRIKKEN
JELMEZ / DRESS: IMRE KATALIN - ARTISTA HTTP://WWW.ARTISTAFASHION.COM/

koproducer: Grand Theatre Groningen

támogatók/supported by: NEFMI, NKA, Tempus Közalapítvány, Új Előadóművészeti Alapítvány, Off Alapítvány, Műhely Alapítvány, Fővárosi Önkormányzat, L1 Táncművek, Gödör Klub, Tanzfabrik-Berlin, Radialsystem-BerlinA Hodworks Társulat előadása

külön köszönet/special thanks: Susanne Martin, Péter Petra, Juhász András, Székely-Szabó Ármin, Czirák Ádám, Pávai Csanád, Hadi Júlia
BŐVEBBEN KEVESEBB

Az előadásról

BASSE DANSE
Táncrend. Szigorú rendje a zenének és a mozgásnak.

Az előadás Európa XV. századi zenéjéből táplálkozik. A Basse Danse a század legelterjedtebb udvari tánca, "földközeli", lassan, csendesen, kecsesen lépegető.

A kereteket egyrészt a korszakra jellemző stílusjegyek, másrészt a mozgásanyag struktúrája szabja meg. A zene a harmónia megteremtésére, az idő kitöltésére, szórakozásra és táncolásra szolgál; elemelt, súlytalan, elegáns létezés.

A koreográfia rendezőelve a kiszámíthatatlanság, az izmok és a reflexek működése.
Egzaltált szólókból közösség fejlődik, a szimultán mozdulatok szinkronná válnak.
A mozgás szétbomlott elemei új formákat alkotnak. A fizikalitás által kiváltott tudatállapot és annak a mozgásra való visszahatása végteleníti a koreográfiát.

HODWORKS

A Hodworks együttest 2007-ben Hód Adrienn alapította. Állandó tagok mellett meghívott művészekkel együtt működő társulat.

A társulat munkájának alapja a Hód Adrienn által kidolgozott munkamódszer. A koreográfus radikális kísérleteiről vált ismerté. A kortárstánc bevett formáinak elvetése és újrafogalmazása foglalkoztatja. A mozgás megfigyelése, a mozdulatok ízekre bontása, újra összerakása, a tér mindenféle színházi szabályokat áthágó használata határozza meg koreográfiáit, miközben elmaradhatatlanul sajátjuk a humor és a játékosság. Munkáinak lényege, új mozgás formanyelv és dramaturgia elvek megalkotása, melyeket színházi és tér specifikus előadásokban mutat be.

www.hodworks.hu

Támogatók:               
BŐVEBBEN KEVESEBB

Youtube linkek

http://www.youtube.com/watch?v=h_dRTuFMBgc&feature=player_embedded
BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK