Hová lett a cipellőm?

HU
Interaktív táncjáték gyerekeknek | BEMUTATÓ: 2013. október 08. | IDŐTARTAM: 40 PERC

SZEREPOSZTÁS

Vezeti Kocsis Andrea és Fűzi Attila, mesélő Kokics Péter.
BŐVEBBEN KEVESEBB

Youtube linkek

Miskolci TV
Hová lett a cipellőm? >>>
BŐVEBBEN KEVESEBB

A programról

Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl: volt egyszer egy szépséges szép leány. Gonosz mostohája és annak csúnya leányai dolgoztatták, rongyokba járatták, ezért elnevezték őt Hamupipőkének. Egy nap aztán rátalált a szerencse. Egy Tündér segítségével eljut a palotába, a bálba, ahol egész éjjel a Szép Herceggel táncol. Hazafelé sietve elhagyta a Tündértől kapott cipőt. Vajon megtalálják?

A négy előadásból álló sorozatot nagycsoportos, kisiskolás gyerekeknek szánjuk, akik Hamupipőke történetén keresztül táncolva, mesélve, játszva ismerkednek meg a különböző táncstílusokkal. Kisegérré válva segíthetnek Hamupipőkének lencsét válogatni, a bálban pedig hatalmas körtáncra perdülnek. A bálban elveszett cipellőt közösen kutatják fel a Miskolci Balett táncosaival, miközben játszva fedezhetik fel a tánc világát!

FEBRUÁR - Kortárs tánc

A klasszikus balett megismerése után annak átdolgozott, modern formájának, a kortárs tánc kifejező mozdulatait ismerhetik meg legkisebb nézőink.

JANUÁR - Klasszikus balett és Magyar néptánc

A nagy érdeklődésre való tekintettel januárban újra látható lesz a klasszikus balett és a magyar néptánc alaplépéseit játékosan bemutató táncjáték is. 


DECEMBER - Magyar néptánc

Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl: volt egyszer egy szépséges szép leány. Gonosz mostohája és annak csúnya leányai dolgoztatták, rongyokba járatták, ezért elnevezték őt Hamupipőkének. Egy nap aztán egy Tündértől kapott szépséges ruhában eljut a palotába, a bálba, ahol egész éjjel a Szép Herceggel táncol. Azonban vigyáznia kell, mert amint éjfélt üt az óra, elmúlik a varázslat. Hazasietve elhagyja kis cipellőjét, amit a Szép Herceg talál meg, aki elindul, hogy égen földön felkutassa gazdáját. Vajon megtalálja?

A négy előadásból álló sorozatot nagycsoportos, kisiskolás gyerekeknek szánjuk, akik Hamupipőke történetén keresztül táncolva, mesélve, játszva ismerkednek meg a különböző táncstílusokkal. Az őszi klasszikus balett után decemberben a magyar néptánc alaplépéseit sajátíthatják el, ahogy a bálban hatalmas körtáncra perdülnek.

Vezeti KOCSIS ANDREA és FŰZI ATTILA, mesélő KOKICS PÉTER.
Táncolnak a gyerekek és a Miskolci Balett művészei.


NOVEMBER

Novemberben a klasszikus balett alaplépéseit elsajátíthatva válhatnak ők is a Hamupipőke mese szereplőivé!

Táncolnak a gyerekek valamint Tokai Rita, Lukács Ádám és Papp Bálint, a Miskolci Balett művészei.

 

OKTÓBER - Táncolnak a gyerekek és a Miskolci Balett művészei.

Tenyérnyi kis cipő volt, úgy csillogott, ragyogott, mint a nap. Egy tündértől kaptam – és a bálban veszítettem el, amikor szaladtam hazafelé. Egész este táncoltam – volt balett, keringő, néptánc, sőt még hipp-hopp is. Ki tudna ennek ellenállni?BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK