Origami mesék

HU
mese-felfedezés | BEMUTATÓ: 2013. október 18.

SZEREPOSZTÁS

Havonta jelentkező sorozatunkban ősi japán meséket és mai történeteket játszunk el együtt a gyerekekkel. Megmutatjuk nekik, hogy a színes zizegős papírból a kezeink között hogyan születhet doboz, szárnyaló madár, rókamaszk vagy vízililiom. Fedezzük fel együtt az origami csodálatos világát!

Programfelelős: Cseh Dávid - dramaturg
Egyes felfedezések alkalmával a színészek, a zenészek és a táncosok lesznek segítségére.
BŐVEBBEN KEVESEBB

A felfedezésekről

FEBRUÁR - Darumadár

Repül az égen,
Mintha igazi lenne
Papírmadaram.
/Belan István/


Egy ősi japán legenda szerint ha valaki cérnával összefűz ezer origami darumadarat, akkor teljesül egy kívánsága, sőt, akár örökké tartó szerencsével is megáldhatják az égiek. Szadako, egy beteg kislány is ilyen darumadarakat gyűjt. A gyerekekkel közösen megpróbálunk segíteni neki. És meglátjuk, mi történik, ha ezer darumadár együtt száll az égen.Égen szálló darumadarak, komisz rókaszellemek, a holdhercegnő és a barackfiú... Havonta jelentkező sorozatunkban ősi japán meséket és mai történeteket játszunk el együtt a gyerekekkel. Megmutatjuk nekik, hogy a színes zizegős papírból a kezeink között hogyan születhet szárnyaló madár, rókamaszk vagy vízililiom. Fedezzük fel együtt az origami csodálatos világát!


JANUÁR -  A békák serege - Dzsiraija története

"Gonosz kígyó, békahadsereg és varázslat születik papírból kezeink között az Origami mesék következő részében. Mindez pedig természetesen újból egy csodálatos keleti mesével.

A fiatal Dzsiraija herceg apját csatában megölték, országát és örökségét elvették, ezért a fiúnak egy közeli erdőben kell bújkálnia. Legfőbb vágya, hogy visszanyerje apja birodalmát és dicsőségét. Találkozik egy remetével, aki megígéri, hogy megtanít neki egy csodálatos varázslatot, amellyel ez sikerülhet. De csak akkor, ha legyőzi neki Orocsit, a gonosz kígyót."


DECEMBER - A varázsdoboz

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy kislány, aki rengeteg ajándékot kívánt karácsonyra, de nem érdemelte meg őket. Vajon mi kerül elő a varázsdobozból? Csillag? Szén? Vagy gonosz szellem? Nem tudhatjuk előre, mit rejtenek a karácsonyfa alatt a díszes dobozok. Azt, amire vágytunk? Vagy valami egészen mást? A következő origami mesénkben bűvös dobozokról, égi és földi ajándékokról, a padláson rejtőző csodás és félelmetes emlékekről lesz szó.


NOVEMBER - Kaguja, a holdhercegnő és Momotaró, a barackfiú

Játsszák: Lovas Rozi, Cseh Dávid, Fritz Attila

Van egy egyszerű papírlapunk. Nincs benne semmi különös. Azonban pár mozdulat és máris varázslatos módon hold vagy barack lesz belőle, amivel eljátszhatjuk a bambuszban talált ragyogó kislány és a barackból előpattanó kisfiú meséjét. Egyik az égbe vágyik, a másik kalandra és kincsekre... Most pedig találkozhatnak az Origami mesénkben!OKTÓBER - Darumadár


Repül az égen,
Mintha igazi lenne
Papírmadaram.
/Belan István/

Égen szálló darumadarak, komisz rókaszellemek, a holdhercegnő és a barackfiú... Havonta jelentkező sorozatunkban ősi japán meséket és mai történeteket játszunk el együtt a gyerekekkel. Megmutatjuk nekik, hogy a színes zizegős papírból a kezeink között hogyan születhet szárnyaló madár, rókamaszk vagy vízililiom. Fedezzük fel együtt az origami csodálatos világát!BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK