Házimuzsika

HU
muzsika est | BEMUTATÓ: 2013. október 31.

SZEREPOSZTÁS

Házigazda:  Szakács Sára
BŐVEBBEN KEVESEBB

Az estről

JANUÁR - Színes hangok

Az utcán zenéltek. Óriás dobokkal rohangáltak a fiatalok, akik már nem látszottak ki a festékpor alól. Ez egy szent hely. Itt világosodott meg Buddha. Tudták, hogy én nem a festékért mentem, ám mégis megszólított egy fiú, elmondta, hogy milyen ünnep is ez. Ezek a rituális színek szerencsét hoznak és áldást hordoznak. Megkérdezte, megengedem-e hogy összefesse az arcom. Igent mondtam. Ő megérintett remegő kezével. Lehet, akkor tapintott először európai homlokot.

Koncertünk ebbe a szélsőséges mégis harmonikus egységbe nyújt betekintést. Zenekarunk tagjai a keleti hangzásvilág birodalmába kalandoznak és elhagyva a klasszikus zenélés szabályait új utakon keresik az összhangot és a harmóniát.

Közreműködnek: BARBA PÉTER, SZAKÁCS SÁRA, KOVÁCS K. DÁVID, BARANYAI SÁNDOR, HAGYMÁSI PÉTER, BLASKOVICS BENCE és VARGA ANDRÁSI GÁBOR.

DECEMBER  - Tánctól az Operáig


Zenés kalandozás a zenetörténetben. A barokk táncok egyszerű, mégis pontosan megkomponált zenei világa és napjaink grandiózus operái között mindenki számára érzékelhető a távolság. A rendhagyó módon összeállt fuvola, brácsa, zongora trió ezt hidalja át a játék/szín decemberi kamarazenekari estjén. Utazzon velünk négy évszázad zenéjén át!

Műsoron a zeneirodalom e három hangszerre írt művei és átiratok Vivaldi, G. F. Telemann, Mozart, L. Delibes, Puccini műveiből.

A játék/szín muzsika estje hónapról hónapra az élőzene különböző területeire kalauzolja a klasszikus zenét kedvelő közönséget. Az estek a lehető legszínesebb programot kínálják Mozarttól Scott Joplinig, vonósoktól a fúvósokig, szólótól a kamarazenéig, a klasszikusoktól az improvizációig, zajtól a zenéig. Kalandozzon velünk a zene ezerszínű világába.

Közreműködnek: BARBA PÉTER fuvola, SZAKÁCS SÁRA brácsa, CSERMELY ZSUZSANNA zongora és continuo.

Házigazda: SZAKÁCS SÁRA

NOVEMBER - Kürtzene

Fellépők: DOBI PÉTER, DREDOR ROLAND, MÉSZÁROS IMRE ÉS TAR BALÁZS

Ritkán hallhatunk egy kürtösök által összeállított műsort. A Miskolci Nemzeti Színház zenekarának négy tagja most erre vállalkozik. Koncertjük azért is különleges, mert az előadók az életben és a színházban is nagyon jó barátok. Ez a szoros kapcsolat munkájuknak is nagyon jót tesz, mint azt e koncert is tükrözni fogja.
Műsoruk erre az összeállításra írt szerzeményekből áll Vivaldi, Gibbons, J. S. Bach, Weber, Wagner és M. Arnold műveiből.

A Játékszín muzsika estje hónapról hónapra az élőzene különböző területeire kalauzolja a klasszikus zenét kedvelő közönséget. Az estek a lehető legszínesebb programot kínálják Mozarttól Scott Joplinig, vonósoktól a fúvósokig, szólótól a kamarazenéig, a klasszikusoktól az improvizációig, zajtól a zenéig. Kalandozzon velünk a zene ezerszínű világába.


OKTÓBER - „A mélyhangú család”


Októberben Járdányné Matakovics Kamilla csellón és Járdány Krisztián fagotton adnak elő e két hangszerre írt zenei ritkaságokat és opera duetteket, többek között Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Atie Bernet tollából.

Szeretne kellemes muzsika és egy finom csésze tea társaságában tölteni egy estét? Vagy esetleg többet is?

A Játékszín muzsika estje hónapról hónapra az élőzene különböző területeire kalauzolja a klasszikus zenét kedvelő közönséget. Az estek a lehető legszínesebb programot kínálják Mozarttól Scott Joplinig, vonósoktól a fúvósokig, szólótól a kamarazenéig, a klasszikusoktól az improvizációig, zajtól a zenéig.BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK