Találkozások

HU
baráti találkozó költőkkel | BEMUTATÓ: 2013. október 25.

SZEREPOSZTÁS

A havonta megrendezett különleges hangulatú, baráti találkozókon Salat Lehel lát vendégül két jeles erdélyi költőt, hogy életükről, élményeikről, tapasztalataikról és természetesen versekről beszélgessenek. A Verseiket a Miskolci Nemzeti Színház művészei szólaltatják meg.
BŐVEBBEN KEVESEBB

A baráti találkozóról

DECEMBER - Karácsonyi Zsolt és Papp Attila Zsolt Miskolcon

Mit nekünk levél? Elég, ha később, ha máshol.
Az erezetet érteni nem szükségszerű,
de képzelj mögé egy fát, a gomb mögé egy
nem süket fület. Csak hit kérdése, mondják.

Karácsony Zsolt: Levelek, máshol 2. (részlet)

A havonta megrendezett különleges hangulatú, baráti találkozókon Salat Lehel lát vendégül két jeles erdélyi költőt, hogy életükről, élményeikről, tapasztalataikról és természetesen verseikről beszélgessenek. Vendégeinket minden alkalommal valamilyen különleges kapcsolat fűzi össze.

KARÁCSONYI ZSOLT és PAPP ATTILA ZSOLT az erdélyi költők fiatalabb nemzedékének színes egyéniségei. Mindketten a kolozsvári szépirodalmi folyóirat, a Helikon szerkesztőségében dolgoznak. A Magyarországon kevéssé ismert fiatal költők most Miskolcra látogatnak, hogy ízelítőt kaphassunk költészetük sokszínűségéből, és ráláthassunk pályájuk, életük izgalmas oldalaira.

Verseiket a Miskolci Nemzeti Színház művészei szólaltatják meg.


NOVEMBER

Kovács András Ferenc és Demény Péter

Kovács András Ferenc és Demény Péter egy szerkesztőségben dolgoznak, most pedig együtt látogatják meg a Játék/szín színpadát, hogy közvetlenül és őszintén beszélgessenek életükről, költészetről, érzelmekről, szenvedélyekről…

Verseiket a Miskolci Nemzeti Színház művészei szólaltatják meg: Harsányi Attila, Kokics Péter, Rusznák András, Zayzon Zsolt

Harmonikán játszik: Simon Dóra


OKTÓBER

Kányádi Sándor és László Noémi


Táncolnak: Kocsis Andrea és Lukács Ádám a Miskolci Balett művészei
BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK