Egy óra versek közt

HU
Weöres Sándor emlékére | BEMUTATÓ: 2013. október 17.

SZEREPOSZTÁS

NOVEMBER

Novemberben Weöres Sándor, Arany János, József Attila, Kosztolányi Dezső, Borges és még sok más remek magyar és külföldi költő ars poeticáját és utolsó verseit szedjük csokorba.
Czakó Julianna, Fandl Ferenc, Fritz Attila, Kincses Károly, Simonfi Adrienn
BŐVEBBEN KEVESEBB

Az estékről

JANUÁR

Januárban a társaságokat és beszélgetéseket leginkább megosztó két téma, a politika és a hit kérdéseinek mélyére megyünk Weöres Sándor és más remek magyar és külföldi költő verseivel.

 

NOVEMBER

Öröklétet dalodnak emlékezet nem adhat.
Ne folyton-változótól reméld a dicsőséget:
bár csillog, néki sincsen, hát honnan adna néked?
Dalod az öröklétből tán egy üszköt lobogtat
s aki feléje fordul, egy percig benne éghet.

Weöres Sándor: Ars poetica (részlet)

A Játékszín közkedvelt verses sorozata az idei évadban kapcsolódik a Weöres Sándor emlékévhez. Életművéből válogatva hónapról hónapra más témájú költeményeket hallhat a költészetet kedvelő közönség. Az esteket természetesen más költők azonos témájú versei színesítik. Megismerhetjük, hogyan énekelték meg a szerelemet, hitet, önmagukat, elkalauzolnak mesés világokba, vagy szembesítenek a száraz valósággal.
OKTÓBER

„Mit málló kőre nem bízol:
mintázd meg levegőből.
Van néha olyan pillanat
mely kilóg az időből”

Rendhagyó módon folytatódik az elmúlt évek közkedvelt verses sorozata. Az új évad versszínházi előadással indul a Miskolci Balett táncosainak közreműködésével. Ezt követően a folytonosan megújuló témák hónapról hónapra mutatják meg a magyar költészet sokszínűségét, költőink szövegeinek izgalmas találkozását. Az évad kapcsolódik Weöres Sándor születésének 100. évfordulójához.

BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK