A diótörő és az egérkirály

HU
Csajkovszkij − E. T. A. Hoffmann
mese-tánc-játék | BEMUTATÓ: 2013. december 21.

SZEREPOSZTÁS

A Közép-Európa Táncszínház és az Átrium Film-Színház közös előadása


Rendező: Magács László
Koreográfus: Kun Attila
Díszlet-jelmez: Béres Móni
Dramaturg: Lőrincz Ágnes


Közreműködik:
Téri Sándor, Závory Andrea - próza
Közép-Európa Táncszínház - tánc
BŐVEBBEN KEVESEBB

Történet

Mese – Volt egyszer egy Diótörő, akit megátkozott Egérfül asszonyság. Az átkot azonban feloldani csak egy módon lehet. Veszélyes úton, sötét helyeken és félelmetes birodalmakon át Marika és a Diótörő a Marcipán-palotába érkezik, amely fényes ugyan, de vajon biztonságos is?

Tánc – A klasszikus és a kortárs tánc prózával és bábokkal való ötvözete nemcsak izgalmassá teszi az előadást, hanem a fantáziánk kiterjesztését is szolgálja.
Játék – Az előadás teret nyit a játszani vágyó gyerekek számára, hiszen akinek kedve tartja, részt vehet az Egérfejek és a Diótörő párbajában. Azt, hogy ki melyik oldalon harcol majd, ki-ki eldöntheti saját belátása szerint.


Az eredeti Csajkovszkij zenéjét és E. T. A. Hoffmann meséjét a Közép-Európa Táncszínház és az Átrium Film-Színház közösen dolgozza fel. Az összetartozás öröme és nehézsége, az emlékezés csalafintasága és a játék feszültsége a meghatározója az előadásnak, amely egyaránt szól kicsiknek és nagyoknak. A négy művészeti terület egy kétrészes produkcióban válik mesévé.
BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK