Kokainfutár

HU
Tasnádi István
tragikus extravagancia | RENDEZŐ: Szőcs Artur | BEMUTATÓ: 2014. január 14. | IDŐTARTAM: 90 PERC

SZEREPOSZTÁS

Beavatószínházi előadás a Színház és Világ (SziVi) program keretében


Xantippe - SZIRBIK BERNADETT
Rozs - FANDL FERENC
Apa - ZAYZON ZSOLT
Anya - JANCSÓ DÓRA
Norbi - SIMON ZOLTÁN
Fiú - ÓDOR KRISTÓF
Lány - SIMKÓ KATALIN
Maria Kroll - ULLMANN MÓNIKA
Spangli bá - GYURISKA JÁNOS
Sodó bá - FANDL FERENC


Dramatturg: ARI-NAGY BARBARA
Játéktér: SZŐCS ARTUR
Rendezőasszisztens – ügyelő: MÁTHÉ TEKLA

Rendező: SZŐCS ARTUR

Január: I. felvonás 1., 2. és 5. szín
BŐVEBBEN KEVESEBB

Történet

A Kokainfutár szereplői egy társasház lakói. Szomszédok. Átkopognak a falon. Belátnak egymás életébe, éjjel és nappal. Még a Balatonon is együtt kürtőskalácsoznak. Gyermeteg öregek, jövőkép nélküli fiatalok, rántotthús-szagú középkorúak ők. De egy napon megérkezik a titokzatos Maria Kroll, aki elvezeti az egész társaságot Görögországba, európai kultúránk bölcsőjébe. A filozofikus, abszurd humorú történet pedig hirtelen thrillerbe vált, hogy kiderüljön, semmi sem az, aminek látszik. Sem az álmok, sem a lehetőségek. Csak djutifrí, napolaj és frutti di aprólék a világ.

Az előadást a Színház és Világ projekt részeként mutatjuk be, Szőcs Artur rendezésében, miskolci középiskolás csoportok részére. Tasnádi István korai darabjának néhány jelenetét kiemelve, a produkció játékos formában nyújt bepillantást a színházi próbafolyamatba, a drámai szöveg színpadi szöveggé alakulásába és a talányos darab mélyebb rétegeibe. A Kokainfutárban a diákok számukra ismerős témákkal találkozhatnak: az élet céljának és értelmének keresése, a szerelem, a generációk közötti konfliktusok, egy átalakulóban lévő társadalom problémái humoros, az abszurdhoz közelítő színpadi stílusban kerülnek bemutatásra.

A Színház és Világ (SziVi) projekt legfőbb célja, hogy a Miskolci Nemzeti Színház a város oktatási intézményein keresztül hosszú távon kapcsolódjon be Miskolc szellemi életébe. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy egy átgondolt színházi nevelési program keretében az előadásainkon túl is megmutassuk a színházi alkotás hétköznapi oldalát, azokat a munkafolyamatokat, amelyek a közönség soraiból nem feltétlenül láthatóak.
BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK