Operácska - Rigoletto

HU
Giuseppe Verdi
Opera-beavató sorozat | BEMUTATÓ: 2014. február 19.

SZEREPOSZTÁS

Mantovai herceg - Alessandro Codeluppi
Rigoletto - Laborfalvi Soós Béla
Gilda - Nánási Helga
Sparafucile - Dani Dávid
Maddalena - Farkas Anna
Monterone gróf - Kincses Károly
Marullo - Görög Patrik

Közreműködik a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara és férfi kórusa

Vezényel, rendező: Cser Ádám
BŐVEBBEN KEVESEBB

A programról

A Rigoletto Giuseppe Verdi három felvonásos operája.
Szövegkönyvét Victor Hugo Le roi s'amuse, A király szórakozik című színdarabja alapján Francesco Maria Piave írta. Premierje 1851. március 11-én a velencei La Feniceben volt. Magyarországon először 1852. december 18-án mutatták be a Nemzeti Színházban.

Színházunk már tavaly elindította az Operácska című operabeavató sorozatát, mely nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében. Az előadáson a zenekar és az énekesek mellett egy mesélő, a kórus és olykor táncosok segítségével a gyerekek nyelvén meséljük el, a választott opera cselekményét.

Célunk az opera műfajának megszerettetése, a tudásgyarapítás, egy kis énekeltetés, mi több egy kis táncoltatás vagy egy kis színjáték. Interaktívvá válik az előadás, a gyerekek tehát a színpadon részesei lesznek a történetnek, az előadásnak. Ezt az élményt viszik haza, ami reméljük, megszeretteti velük a zenét, az operát és a színházat.

A Rigoletto cselekménye például nem igényel nagy szereplőgárdát, 4-5 énekessel el lehet az egész operát mesélni. A mesélő mindig elmondja mi fog történni, vagy megmagyarázza éppen mi történt. A karmester is segíti a megértést, aki a zene szempontjából próbálja bemutatni az operát.
BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK