A fajok eredete

HU
Tasnádi István
komédia | RENDEZŐ: Dömötör Tamás | BEMUTATÓ: 2014. március 18.

SZEREPOSZTÁS

A Nézőművészeti Kft. előadása Az évad szerzője program keretében

A színészek improvizációinak felhasználásával írta: Tasnádi István

Rendező: Dömötör Tamás

Szereplők: Scherer Péter, Mucsi Zoltán, Thuróczy Szabolcs

Munkatársak: Pap Janó, Gyulay Eszter, Mátis Inez, Mervel Miklós, Kálmánchelyi Zoltán

Az előadás elnyerte a 2011-es Vidor Fesztivál Fődíját valamint a Port.hu különdíját!
BŐVEBBEN KEVESEBB

Történet

Ki írhatna viccesebb dialógusokat egy pszeudo-darwinista komédiához Tasnádi Istvánnál? Ki rendezhetne jobb filmet a csirkéknek Mucsi Zoltánnál? Ki lenne rátermettebb csirkefilm-producernek, mint Scherer Péter, s ki odaadóbb csirkegondozó, mint Thuróczy Szabolcs?

A „nézőművészetis fiúk” ezúttal Darwin tanai nyomán egy kortárs magyar ökológiai monitoringot állítottak színre három férfi és egy kakas szereplésével, ami az evolúció szempontjából csak biológiailag zsákutca, színházilag nem.

„Tasnádi István keltetőjében most született opusz evolúciós problémákat feszeget a csirke-lét szemszögéből. Leleményes jelenetek mutatják be az emberré válás stációit, a társas együttműködés, a nyelv- és mítoszteremtés, a táplálkozás alakulását. Van cirkuszi attrakció, állatszám és börleszk szituáció is, de a permanens hahotázás közben időnként csak elszorul a szív. Jutalom-játék három színésznek, szórakoztató ajándék a nézőnek, a mélyben azonban fenyegetően leselkedik a félelmetes valóság." (részlet egy kritikából)
BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK