3 kívánság

HU
táncelőadás | BEMUTATÓ: 2014. április 29.

SZEREPOSZTÁS

3kívánság – Fiatal koreográfusok a Miskolci Nemzeti Színházban

A Miskolci Nemzeti Színház a 2013/2014-es évadban is meghirdette immáron hagyományos koreográfus-pályázatát. A meghívásos pályázatra jelentkezők közül négy fiatal, tehetséges koreográfust hívtunk meg, hogy a Miskolci Balett tagjaival együtt dolgozzanak és új, izgalmas táncszínházi etűdökkel gazdagítsák a Balett repertoárját. Az előadásban végül hárman vesznek részt. Személyes vallomások, játék az idővel, gondolatok a művészetről és a táncról magáról – ez a 3kívánság a Miskolci Nemzeti Színházban.


Táncolják a Miskolci Balett tagjai:

Bocsi Eszter, Handa Dalma, Kocsis Andrea, Kollár Daniella, László Lívia, Lukács Ádám, Muresan Aurel, Szabó Levente, Papp Bálint, Szalay Olimpia, Tokai Rita
BŐVEBBEN KEVESEBB

A táncelőadásokról

Halász Gábor: Elengedett kezek

„Szeretnék kitérni az összefogás, eltökéltség, és a kiszolgáltatottság, kihasználtság pillanataira is. Sokszor fog a figyelem egy emberre összpontosulni, aki a törekvő egyént próbálja megjeleníteni. A ’Művészt’, aki így vagy úgy, de mindenképpen a kifejezésre törekszik.”

*

Miskolci Balett: Tengeren hullám

„Ha táncolsz, azt kívánom
Légy tengeren hullám, hogy ott örökre
Táncolj-mozogj, mindig izegj-mozogj csak
És mást se művelj!”

(Téli rege, részlet, Kosztolányi Dezső fordítása)

*

Feledi János: Cselekvés útján

„Maga a darab a mai kor zűrzavaros világából épül, hogy kezd eltűnni a minőség, minőségi munka és kezdenek feledésbe merülni a klasszikus értékek. Természetesen át kell engedni a régi matérián az új impulzusokat, de nem eltűntetve azokat, hanem egymást kiegészítve kell hogy tovább vigyük közös értékeinket, múltunkat, vágyainkat, kívánságainkat.”

*

Pálfi Gabriella: Csak lélegezz!

„Azt mondják, ha lassabban veszed a levegőt, az idő is lelassul. De az idő mindeközben rohan. Még fel sem ocsúdtál, és már másnap van. Szeretnéd megállítani? Ha igen, hogy változtatnál a dolgokon? Ha felgyorsulna, vajon tudnád-e a tempót követni? Lassítás- gyorsulás.”

 


BŐVEBBEN KEVESEBB

Youtube linkek

https://www.youtube.com/watch?v=uTVwZnq0CJY
BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK