4kívánság

HU
| BEMUTATÓ: 2014. szeptember 18.

SZEREPOSZTÁS

Táncolják : 
Kocsis AndreaLukács Ádám, Mohai Cintia, Papp Bálint,Szabó Levente, Szeles Viktória, Tokai Rita, Muresan Aurel, Catherine Moor
BŐVEBBEN KEVESEBB

Az előadásról

KERÉNYI MIKLÓS DÁVID koreográfiája
Másfél perc

Táncolja: Papp Bálint

Asszisztensek: Tóth Barbara, Karczag Márton
Zenei munkatárs: Solti Csaba

Egy táncos készül az előadására.
Verejtékes magányos munkával, hogy az esti másfél perces szólója minél tökéletesebben sikerüljön. Mit csinál valójában? Ismétel. Ismétel. Nézi magát a tükörben.

Mi mindent lehetne kihozni ebből a szólóból, ha a koreográfus és a zeneszerző nem kötné meg a kezét. Mivé válhatnak a begyakorolt mozdulatok, ha más körülmények közé kerülnek? A tükör nem felel, miközben a képzelet szárnyra kap.


FELEDI JÁNOS koreográfiája
Cselekvés útján…

Táncolják: Kocsis Andrea, Lukács Ádám, Catherine Moor, Muresan Aurel, Papp Bálint,
Szabó levente, Szeles Viktória Tokai Rita,
„Maga a darab a mai kor zűrzavaros világából épül, hogy kezd eltűnni a minőség, minőségi munka és kezdenek feledésbe merülni a klasszikus értékek. Természetesen át kell engedni a régi matérián az új impulzusokat, de nem eltűntetve azokat, hanem egymást kiegészítve kell hogy tovább vigyük közös értékeinket, múltunkat, vágyainkat, kívánságainkat.”
(Feledi János)


KULCSÁR NOÉMI koreográfiája
Glam - úr 

Táncolják:  Gál Lóránt, Kocsis Andrea, Lukács Ádám, Muresan Aurel, Papp Bálint,
Széphalmi Pál, Tokai Rita

Zene : Montázs

„Táncszínházi előadásunk a mindenkori hatalom ön- és embertorzító hatásáról fog szólni tehát, arra a metamorfózisra fókuszál, mely szemünk előtt történik „legfőbb vezetőinkkel”. A maga módján szenvedélyes szeretne lenni, a szó melléknévi értelmében „politikus”, így határozott és szilárd állásfoglalás korunk antihumánus tendenciáival szemben. A „fékek és ellensúlyok” intézményi szinten megszüntethetők ugyan, de akkor a művészet veszi át majd azok szerepét, egészen addig, míg lehetőséget – fórumot – kaphat, s nem ítélik a renitens alkotókat éhhalálra. Reménykedjünk!”
(Kulcsár Noémi)


PÁLFI GABRIELLA koreográfiája
Csak lélegezz

Táncolják : Kocsis Andrea, Lukács Ádám, Mohai Cintia, Papp Bálint,Szabó Levente, Szeles Viktória, Tokai Rita
Zene: The XX , Plastikman, Philippe Glass, Chopin
Fény és kosztüm: Pálfi Gabriella

„Azt mondják, ha lassabban veszed a levegőt, az idő is lelassul.”
 De az idő mindeközben rohan. Még fel sem ocsúdtál, és már másnap van. Neked is elállna a lélegzeted? 
Életem meghatározó perceiben az idő milyensége, minősége folyamatosan egy halom kérdést indít el bennem. Ha tehetném, megállítanám, azokban a pillanatokban, amikben örökké szeretnék élni. Egy ölelésben, mosolyban, elismerésben. Minden időszakos, minden az időhöz kötött?
Van türelmed kivárni, megvárni, és elengedni? Az elmúlt egy évemet is ez a kérdéskör lengte körül nap mint nap. Ezzel együtt pedig az áhítat is, hogy megváltoztathassam az állandó körforgást.
(Pálfi Gabriella)
BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK