Csodaszarvas - A Duna Művészegyüttes előadása

HU
táncjáték | RENDEZŐ: Juhász Zsolt | BEMUTATÓ: 2014. november 16. | IDŐTARTAM: 60 PERC

SZEREPOSZTÁS

A Duna Művészegyüttes és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója.
Előadják:
Abonyi Rebeka, Antonopoulos Georgios, Bíró Márton, Bódi Dávid, Bonifert Katalin, Fehértóy Zsanett, Horváth Eszter, Kálmán Lilla, Kanozsai Ákos, Kaszásné Halmi Ildikó, Kenéz Enikő, Kolumbán Norbert, Kriston Fruzsina, Kuzma Péter, Mezei Balázs, Reszneki Virág, Sebestény Barbara, Soós Gyula András, Szabó Csaba, Szabó Tamás, Tóth Tímea, Vámos László, Végh-Pozsár Kitti, Végh Tamás

Közreműködik: Tintér Gabriella, ének
Zeneszerző: Bolya Mátyás
Jelmez: Kiss Zsuzsanna
Fényterv: Lendvai Károly
Koreográfusok: Horváth Zsófia, Juhász Zsolt
Rendező: Juhász Zsolt

Támogatók: NKA, NTSZ, Sín Kulturális Központ
BŐVEBBEN KEVESEBB

Az előadásról

Legújabb bemutatónkban – akárcsak a Duna Művészegyüttes korábbi előadásaiban – a „holt” hagyományőrzés helyett az élő és megújulni képes tradíció továbbvitelére, átadására törekszünk, méghozzá ez esetben a legfiatalabb korosztályt kívánjuk „megmeríteni” e hagyományban, hiszen mély meggyőződésünk, hogy a tánc és színház szeretetére és értésére való nevelést már a lehető legfiatalabb korban el kell kezdeni.
A Duna Művészegyüttes legújabb gyermekelőadása a szarvast üldöző két ifjú, Hunor és Magor ősi legendáját eleveníti meg. Az alkotók célja, hogy kapcsolatot találjanak a mai világ gyerekei és e csodás történet között. Az álomszerű, látványos előadás a barátságról, kitartásról, a férfiasságról, de leginkább önmagunk megtalálásáról szól. A Kárpát-medence magyarságának táncaira és zenéjére támaszkodva olyan néptáncszínházi produkciót kívántunk megvalósítani a kisiskolás korosztálynak, amilyet együttesünk a felnőtt generáció számára már több ízben készített.  
A Duna Művészegyüttes korábbi előadásait is jellemző táncnyelv mellett teret kívánunk adni a kísérletezésnek: olyan korszerű színpadi formát keresünk, amely egyfelől tükrözi, másfelől eszközként használja fel a mai fiatalok vizuálisan pörgő világát.

BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK