HORDA 2

HU
tánc/színházi nevelési előadás középiskolásoknak | BEMUTATÓ: 2015. február 02. | IDŐTARTAM: 180 PERC

SZEREPOSZTÁS

Táncművészek: Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Mádi László, Palcsó Nóra

Színész-drámatanárok: Kardos János, Takács Gábor

Koreográfus: Kun Attila

BŐVEBBEN KEVESEBB

A programról

Egy kőszínház. Egy tánccsoport. Egy igazgató és egy koreográfus. Körülöttük a hazai színház világa. Profilváltás a színházban. Melyik hordához tartozzunk? Hogyan tartozzunk egy hordába?

A három órás program a középiskolás korosztályok számára fogalmazza újra Kun Attila Horda című koreográfiáját egy színházi nevelési előadás keretei közt. A foglalkozás a „hordaság”, az egyén és a közösség viszonyát vizsgálja.
Az alkotók célja, hogy az előadás újrateremtésével lehetőséget adjanak a középiskolásoknak arra, hogy gondolataikat, érzelmeiket és testüket a felkínált problémakör vizsgálatának szentelhessék, fejlesszék aktív értelmi és érzelmi kifejezőkészségüket a mozgáson keresztül, más szóval: képesek legyenek testük szabad kifejező erejét felnyitni és használni.

Formabontó előadásról van szó abban az értelemben, hogy a színházi nevelés hagyományos szó-központúsága találkozik itt a táncszínházi formanyelvvel. Az előadás célközönsége a 16-17 éves korosztály. A programon minden alkalommal egy- egy osztály vehet részt.

Bővebb információ:

www.tancszinhaz.hu


BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK