SZEM 2016 - Psyché

HU
Weöres Sándor
költői játék | RENDEZŐ: Vidnyánszky Attila | BEMUTATÓ: 2016. február 03. | IDŐTARTAM: 140 PERC

SZEREPOSZTÁS

Előadják: Ács Eszter, Barta Ágnes, Berettyán Nándor, Berettyán Sándor, Bordás Roland, Fülöp Tamás, Katona Kinga, Kovács András, Kránicz Richárd, Krausz Gergő, Mikecz Estilla, Nagy Johanna, Roehnelt Zsuzsanna, Stefánszky István, Vas Judit Gigi

Kaposvári Egyetem Művészeti Kar (KE)
BŐVEBBEN KEVESEBB

Az elődadásról

Az előadást 18 éven felüli nézőinknek ajánljuk! 

A Kaposvári Egyetem, a Gyulai Várszínház és a Nemzeti Színház közös produkciója.

Lázadás, szabadság, szerelem. Ami egyszerre fölszabadító és halálos, szárnyakat ad és összetör, elpusztít. Ezekről szól a tobzódó és szertelen Psyché. Weöres Sándor művészetének megfejthetetlen titoktára ez, amelynek buja és szemérmes erotikája magával ragadó, mélységes emberismerete lenyűgöző.

Ebbe a költői világba vezet a Nemzeti Színházban készülő előadás, amelynek szabadtéri verzióját Vidnyánszky Attila kaposvári színészosztálya nyáron nagy sikerrel mutatta be a Gyulai Várszínházban.

Anyagi és szellemi, testi és lelki, valós és képzelt kísértések és kísértetek, tüllök és fátylak között, a közel és mégis távol érzet tünékenységében nagyon személyes hangon szólalnak meg fiatalok. Az előadás különlegessége, hogy nem egy, hanem minden női szereplő Psyché – mert minden nőben ott él, szunnyad vagy kitörni kész a lázadó, szabadságra és szerelemre vágyó Psyché.

BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK