Kőválasz

HU
| BEMUTATÓ: 2016. október 21.

SZEREPOSZTÁS

Szereposztás: Erdős Balázs, Fehér Dániel, Horváth Szilvia, Janzsó Cecilia, Keresztes Anna, Kovács Veronika, Kudari Réka, Medetz Attila, Raffael Erzsébet, Szilvásy Márton, Taligás Anna, Vörös Ferenc, Varga Klári, Kecskés Karina, Müller Péter Sziámi, Felföldy Jakab, Darvas Ferenc

Író: Vörös István

Rendező: Elek Dóra

A rendező munkatársa: Vass Lajos

Zene: Darvas Ferenc
Koreográfia: Dékány Edit
Díszlet: Preisich Anikó
Jelmez:  Kiss Gabriella
Fény: Bánki Gabi

 Hang: Szabó Ferenc

Smink: Szekrényesné Nagy Réka
Grafikus: Hübner Teodóra
PR: Papp Beáta
Műszak: Fehér István, Csima Gergely

 

BŐVEBBEN KEVESEBB

"A mai negyveneseket az elmúlt háború érlelte nemzedékké. Sötét keret, tragikus indulás. Mégis úgy érzem, kevés nemzedék kapott szélesebb és egyetemesebb tanítást útravalóul. Legszomorúbb, legtragikusabb tapasztalatunk a leggyümölcsözőbb, ha gyökerében ragadjuk meg. A kor kezünkbe adta a nagy korok és nagy művészetek ritka lehetőségét, ami csak a legmezítelenebb tapasztalatok birtokában lehetséges: hogy a valódi tragikumot valódi örömre változtassuk át."
Pilinszky János
1965. április 25.


Mi, mai negyvenesek már békeidőben születtünk. A háború szüleink és nagyszüleink sorsán keresztül válik életünk részévé. A borzalmakat saját bőrén nem tapasztalt nemzedékünk mégsem él azzal a lehetőségével, hogy örüljön a békének, amelyet háború nélkül kapott. Ez a legnagyobb adomány számunkra, ezért merjünk önmagunk lenni és teljes életet élni.
A háború családokat tett tönkre, szerelmeket rombolt szét. Békében a szerelmeket mi romboljuk szét. Ma boldogságunk csak rajtunk múlik.

BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK