JAPANESE GARDEN - Compagnia T.P.O - Olaszország

HU
| BEMUTATÓ: 2017. április 26.

SZEREPOSZTÁS

Előadás három táncosra/Dance for three performers

Művészeti vezetés/Artistic direction: Davide Venturini, Francesco Gandi

Koreográfia/Choreography: Stefano Questorio, Valentina Consoli

Rajz/Drawing: Rebwar Saeed

Látvány/Visual design: Elsa Mersi

Hang/Sound design: Spartaco Cortesi

Technika/Computer engineering: Rossano Monti, Martin Von Günten

Jelmez/Costume design: Sonja Bäumel

Kellékek/Props: Livia Cortesi

Konceptuális együttműködés/Collaboration on the concept: Cristina Cilli

Szövegkönyv együttműködés/Collaboration on script: Stefania Zampiga

BŐVEBBEN KEVESEBB

OLASZORSZÁG/ITALY

 

Compagnia TPO: Pop-up Garden

 

Interaktív tánc- és színházi előadás gyerekeknek

 

„Befogad és körbe ölel. Ez a színház egy olyan közös élmény, amelyben máshol még soha nem volt részem.” - Tony Reekie, A Skóciai Nemzetközi Gyerekszínházi Fesztivál igazgatója

 

A Pop-up Garden előadás arra hív minket, hogy megfigyeljük a növényeket, ahogy tácolnak a szélben. Kezdetekben a kertünkben senki és semmi nincs, kivéve Mr. Bu, aki imádja az üres, elhagyatott tereket. Kedvence egy régi gyárépület udvara, amit alaposan ki is takarít és akkor… POP! Egy gyík érkezik, és azt kérdezi: miért nem ültetsz ide borostyánt az aszfalt helyére?

 

A TPO társulat előadásában a tér az igazi főszereplő: a digitális technológiának köszönhetően az előadás egy állandóan változó interaktív környezetben játszódik, ahol a művészet és a játékosság együtt mozognak. Egy új kifejezésformát próbálhatnak ki a táncosok, a játszók és a nézők is, amely túlmutat a nyelvi és kulturális határokon.

 

 

Interactive dance and theatre for children

 

„Inclusive and embracing. It’s about theatre as a shared experience and I’ve never seen anything quite like it." - Tony Reekie, Director Bank of Scotland’s Childrens International Theatre Festival

 

Pop-Up Garden is an invitation to observe plants and their way of dancing in the wind. At the beginning our garden is empty, except for Mr. Bu, who loves empty, abandoned spaces like the courtyards of old factories. He gives them a thorough cleaning up and then...POP! A lizard arrives and asks him, “Why don’t you put in some ivy instead of asphalt?”

 

In the TPO company’s work, the stage space is the true protagonist. Thanks to the use of sensors and digital technologies, every production is transformed into an interactive environment where the audience can explore the boundaries between art and play. Dancers, performers and the audience itself interact to try out new expressive forms that aim to surpass all linguistic and cultural barriers.

BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK