Dr. - Trojka Színházi Társulás - Magyarország

HU
| BEMUTATÓ: 2017. április 27.

SZEREPOSZTÁS

Előadók/Performers: Boncsér Sára, Bárnai Péter, Sütő András/Somhegyi György
Jelmez/Costume: Szabó Márton István
Dramaturg/Dramaturgy: Muhi Zsófia
A rendező munkatársa/Associate director: Győri Aliz
Rendező/Director: Soós Attila

Együttműködő partner/Cooperative partner: SÍN Kulturális Központ
Támogató/Supporter: CAFe Budapest

Az előadás időtartama: 70 perc/ Duration: 70 Minutes

BŐVEBBEN KEVESEBB

MAGYARORSZÁG/HUNGARY

 

Trojka Színházi Társulás: DR.


Életünk egyharmadát töltjük alvással. Legtöbbször álmodunk is, de senki nem tudja megfejteni, hogy mire szolgálnak az álmaink. Ha nem írjuk le vagy nem mondjuk el egymásnak, többnyire elfelejtjük. Az álmodásnál nincs is közvetlenebb élményünk és találkozásunk a tudatalattinkkal.
A Trojka Színházi Társulás álomszínháza egy „hármas fogat", Kafka: Egy falusi orvos című novella átiratából, a nézők által leírt álmokból, valamint a Dreampire Projekt internetes álomközösség kisfilmjeiből áll össze, illetve előadásról-előadásra születik újjá. A darab előbemutatója a Prágai Quadriennálé Space Lab programjában valósult meg.

„A Trojka Színházi Társulás 2013-ban alakult. A „trojka" oroszul hármas fogatot jelent. A hármas fogat az alkotókból, az előadókból, és a nézőkből áll össze. Az előadásaink a fizikai és a prózai színház határvonalát kutatják az alkotófolyamat minden egyes kreatív elemében: az adaptációban, a mozgás és a gesztusnyelv egységében, a zene és a vizualitás kiemelésében.” (Soós Attila, rendező)

 

Trojka Theatre Company: DR.

We spend one third of our life with sleeping. If we do not write down our dreams or we do not tell each other, then we usually forget them. Dreaming is the most direct experience and meeting with our subconscious.

The dream-theatre of the Trojka Theatre Company is from Kafka’s short story: A country doctor, the dreams written down by the viewers and from an online dream-community, the Dreampire Poject’s short films. The performance changes from performance to performance. The pre-premiere of the performance was in Quadriennálé Space Lab Program, Prague.

„The Trojka Theatre Company was founded in 2013. The „trojka (troika)” means a triple chariot in Russian. The triple chariot stands for the creators, the performers and the viewers. The performances of the Company search the boundary between phisical and prose theatre in every element of the creative process: in the adaptation, the movement, the gesture, the music and the visuality.” (Attila Soós, director)

BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK