Nézzünk bizakodva a jövőbe

HU
Örkény István
Örkény egypercesei több percben | RENDEZŐ: KOVÁTS KRISZTA | BEMUTATÓ: 2018. március 24. | IDŐTARTAM: 85 PERC

SZEREPOSZTÁS

Erdős Balázs

Fehér Dániel

Horváth Szilvia

Keresztes Anna

Kocsi Zsófia

Kovács Anna

Kovács Veronika

Kováts Kriszta

Kudari Réka

Medetz Attila

Müller Péter Sziámi

Pátkai Andrea

Rafael Erzsébet

Szilvásy Márton

Vörös Ferenc

 

Zenészek:

Schneider Zoltán – gitár

Perger Guszty – ütőhangszerek

 

 Szerkesztő-rendező: Kováts Kriszta

BŐVEBBEN KEVESEBB

Az előadásról

Mi a groteszk? – kérdezi Örkény István és egyperceseiben ad rá választ.

Ha előrehajolunk és terpeszállásban a lábunk között átnézünk, a világ fejtetőre áll. Ebből a szemszögből minden nagyon viccesnek tűnik, még egy temetés is.

Olyan ismert egypercesek elevenednek meg az előadásban, mint a Nézzünk bizakodva a jövőbe!, a Nászutasok a légypapíron, a Van választásunk, a Legmerészebb álmaink is megvalósíthatók!, A végzet, vagy a Budapest. Megelevenednek Örkény István levelei és Meselevelei is, amelyeket a feleségének és a kisgyerekeinek írt. Schneider Zoltán élőben megszólaló zenéje köti össze a különféle részeket. A Baltazár Színház színészei Müller Péter Sziámival és Kováts Krisztával kiegészülve játszanak el mindent.

A Baltazár Színház Magyarországon az egyedüli hivatásos színtársulat, amely értelmi sérült színészekből áll. A társulatot működtető Baltazár Színház Alapítvány úttörő feladatot lát el azzal, hogy a fogyatékosságot háttérbe szorító és a művészi sorsot előtérbe helyező látásmóddal rendelkezik. Megteremti, hogy sérült emberek a tehetségükből éljenek meg. Működésének alapja, hogy előadásai társadalmilag ne kirekesztve készüljenek és kerüljenek bemutatásra. Az előadásokat ne "ahhoz képest" ítéljék meg, hanem önmagukért.

A Baltazár Színház előadása.

BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK