Négy évszak - A falka

HU
A Bartók Táncszínház vendégjátéka
táncjáték | BEMUTATÓ: 2018. november 15. | IDŐTARTAM: 60 PERC

SZEREPOSZTÁS

Szereplők:

Dunaveczki Éva

Hahn Jusztina

Hernicz Albert

Jaklics Liliána

Karádi Zsolt

Perger Balázs

Bánházy Eszter

Simon Gergő

Széchenyi Krisztián

Zolja Adél

 

Rendező-koreográfus:

Hernicz Albert (Négy évszak)

Vári Bertalan (A falka)

BŐVEBBEN KEVESEBB

Az előadásról

Táncjátékunk két felvonásban tekinthető meg, a Négy évszak és A falka címeken. A két felvonás két különböző történetet mesél el, mégis a két rész együtt alkot egy kerek egészet.

Antonio Vivaldi Négy Évszak című műve adja táncjátékunk alapját. A zeneműnek több értelmezése is létezik, előadásunkban teljes egészében és eredeti hangzásban szólal meg. Jelen olvasatban az élet lefolyása jelenik meg az évszakokban: gyermekkor, ifjúkor, felnőttkor és időskor/halál, mai közegben, aktuális kérdéseket körüljárva. Táncjátékunkban Hip-Hop, kortárs és néptánc mozdulatok keverednek a klasszikus zene dallamaira.

A falka című táncjátékunk a kisebb, zárt csoportokban kialakuló hierarchikus rendről, annak változásairól és következményeiről szól. Tudatosan használva a stúdióterem intimitását – ezt beemelve és beépítve a produkcióba – egy különleges hangvételű kortárs táncszínházi produkciót tárunk Önök elé, ezzel is segítve a műfaj szélesebb körű megismertetését, és a fiatal közönség táncszínházra való nevelését és a táncszínházi formanyelv megértését.

Az előadást 10 éves kortól ajánljuk.

BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK