Bebújós

HU
Pass Andrea
| RENDEZŐ: Pass Andrea | BEMUTATÓ: 2019. január 16. | IDŐTARTAM: 90 PERC

SZEREPOSZTÁS

Szereplők: 
PETRIK ANDREA, HERCZEG ADRIENN, SCHRUFF MILÁN, FORMÁN BÁLINT, RÉTI ADRIENN

Díszlet: BALÁZS JULI
Jelmez: PETŐ KATA
Zene: KERESZTES GÁBOR
Fény: BREDÁN MÁTÉ, LOHÁR ANTAL
Asszisztens: HANNIG DÓRA

Író, rendező
PASS ANDREA

Külön köszönet: PINTÉR BÉLÁNAK, SZAMOSI ZSÓFIÁNAK, BAGDI KATINAK
Támogatók: 
Budapest Főváros Önkormányzata, BVA - Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., Staféta, Füge Produkció, Pesti Est, Est.hu, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Budapesti Tavaszi Fesztivál

BŐVEBBEN KEVESEBB

Az előadásról

A féltő apukák és az aggódó anyukák gondosan választottak óvodát gyermekeiknek. Az óvónő megbízható, jó pedagógus, a többi szülő szintén rendes ember, nyugodtan ott lehet hagyni a gyerekeket ebben a biztonságos közegben. Problémák persze mindenhol adódhatnak. Még ebben az álom oviban is, ahol a nagycsoportosok furcsa dolgokat kezdenek el játszani.  A felnőttek viszont nagyon figyelnek, nem hagyják, hogy baj történjen, ezért nyomozásba fognak, hogy megtudják, kitől ered a bűnös játék. Négy szülő, négy gyerek és egy óvó néni. Egy gyerekjátékról szól majd az egész. De komolyan is vehetik.

,,Amikor a gyerekek a felnőtteket utánozzák, az vagy nagyon aranyos vagy nagyon ijesztő. De amikor a szülők utánozzák a gyerekeiket, az egyszerűen csak ijesztő. Jó, nem biztos, hogy tudatosan csinálják, lehet, hogy csak megőriztek valamit gyermeki énjükből, ezért félnek mondjuk a krokodiloktól. Vagy egy óvodás kisgyerektől, esetleg egy gyerekjátéktól. Mert hát ki halott már olyat, hogy bebújós? Ki játssza és miért? És egyáltalán. Hogy jutott ilyesmi az eszébe?” (Pass Andrea)  

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg. Készült az Örkény István drámaíró pályázat és a STAFÉTA pályázat támogatásával.

BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK