GÉPNARANCS

HU
Anthony Burgess és Stanley Kubrick
táncelőadás | RENDEZŐ: Kozma Attila | BEMUTATÓ: 2020. április 21.

SZEREPOSZTÁS

táncelőadás Anthony Burgess és Stanley Kubrick művei alapján


Georgie: DÁVID PATRIK
Balfék: GUIDO DI VONA

valamint a Miskolci Balett művészei

Díszlettervező: 
Jelmeztervező: BOZÓKI MARIANNA
Világítás: DRAGOS DÁNIEL
Ügyelő-rendezőasszisztens: FŰZI ATTILA 

Koreográfus:

Rendező:BŐVEBBEN KEVESEBB

Az előadásról

„Na, mi legyen?” Teszi fel a kérdést a főszereplő, Alex, egy messzemenőkig agresszív, manipulatív, ugyanakkor a klasszikus zene iránt rajongó és igen éles elméjű fiú, aki hétköznapjait alárendelt drúgjai (barátai) társaságában tölti. Együtt rabolnak, verekednek, nőket erőszakolnak meg… pusztán saját örömükre, mindenféle valós cél nélkül. Alexet a tetteiért börtönbe zárják, de egy idő után lehetőséget kap, hogy „normálissá” változtassák, hogy aztán ismét szabadon élhessen. Alex él a lehetőséggel, ám az eredmény valami egészen más, mint amire számít…

„Nem jobb-e bizonyos értelemben az, aki a rosszat választja, mint akire rákényszerítik a jót?” – teszi fel a kérdést Alex egy olyan világban, ahol az Állam az erőszak visszaszorítására az agymosástól sem riad vissza – holott ez az erőszak paradox módon már a méltóság és a szabad akarat megőrzésének egyetlen eszköze.

Anthony Burgess regényének és a belőle készült Kubrick-filmnek egyedi világa most táncelőadás formájában kerül színpadra a Miskolci Nemzeti Színházban.

BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK

2020. április 24.

péntek | JÁTÉKSZÍN
Bemutató előadás