A megmentő

HU
Kincses Réka
A Láthatáron Csoport előadása felnőtteknek | RENDEZŐ: Szabó Veronika | BEMUTATÓ: 2019. november 12. | IDŐTARTAM: 70 PERC

SZEREPOSZTÁS

Játsszák:
Feuer Yvette 
Alida Bevk

Író, dramaturg: Kincses Réka
Rendező: Szabó Veronika


BŐVEBBEN KEVESEBB

Az előadásról

A történet két lánytestvérről szól, nevük Náná és Malvin. Sosem voltak közel egymáshoz, majd elszakadtak egymástól és felnőtt korukban találkoznak újra. A találkozás során visszaemlékeznek múltjukra, és fokozatosan kibomlik a két testvér és családjuk története, a testvérek különbözőségének okai. Megjelenik apa, anya és a család ismerősei. Tudnak-e a nővérek utat találni egymáshoz felnőtt korukban? Feldolgozható-e a múlt, elfogadható, megszerethető-e a másik, az idegen, a különböző? Aki nem az, és nem olyan, amilyennek akartuk. Ajánljuk az előadást mindenkinek, akinek van testvére, akinek nincs, és aki már átélte valaha, milyen rögös útjai lehetnek a szeretetnek.

A megmentő című, hol abszurd, hol pszichológiai realista színházi előadásban a kistestvér nem az, akit alig vártunk, hanem az, akit nem akartunk, aki idegen, csúnya, problémás; agresszív és nem akar beilleszkedni. Ami nekünk jó, azt utálja, és tönkre akarja tenni. Olyan, mint egy bevándorló, akit nem lehet kitoloncolni. És mégis őt kell majd megszeretni, és elfogadni.

BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK