HATÁRTALAN NAPOK - Filmvetítés - A szarvassá változott fiú - Kiáltozás a titkok kapujából

HU
| RENDEZŐ: Juhász Ferenc verséből a forgatókönyvet írta és a filmet rendezte: Vidnyánszky Attila | BEMUTATÓ: 2020. február 14.

SZEREPOSZTÁS

Főszereplők:
Törőcsik Mari
Trill Zsolt

BŐVEBBEN KEVESEBB

Az előadásról

Juhász Ferenc csodálatos művéből, A szarvassá változott fiú című költeményből - melyet Bartók Béla zenéje ihletett - Vidnyánszky Attila korábban nagysikerű színházi előadást rendezett, amelynek bemutatója 2003. július 2-án volt a Gyulai Várszínházban. 
2014-ben három Kossuth-díjas művész: egy költő, egy színész és egy rendező, valamint a beregszászi színház művészei és társulata összefogott, hogy filmre vigye a kortárs magyar költészet egyik legzseniálisabb alkotását. Új értelmezéssel, új művészeti alkotás született, amely ötvözi a filmes és a színházi "nyelvet" amely az alkotás folyamatáról, a színházcsinálásról szól. Film, amelybe Vidnyánszky Attila saját és kárpátaljai társulata történetét, a beregszászi színház viszontagságait, gyönyörűségeit és sikereit beleszövi. Üzenet, amelyet a szarvassá változott fiú küld a "titkok kapujából"- az az egy, aki feljut a kapuba, visszanéz és megüzeni a jó hírt...

BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK