A falu rossza

HU
Tóth Ede után és helyett Kovács Márton – Mohácsi testvérek
népszínmű | RENDEZŐ: Mohácsi János | BEMUTATÓ: 2022. szeptember 09.

SZEREPOSZTÁS

A főbb szerepekben: Gáspár Tibor, Mészöly Anna, Bodoky Márk, Rózsa Krisztián, Czakó Julianna, Görög László, Rusznák Adrienn, Edvi Henrietta, Kokics Péter, Fandl Ferenc

 

Díszlet: Khell Zsolt

Jelmez: Remete Kriszta

Koreográfus: Lukács Ádám

Dramaturg: Mohácsi István

Rendező: Mohácsi János

BŐVEBBEN KEVESEBB

Az előadásról

Kinek nem jutott még eszébe, hogy szerelemből, gyűlöletből, vagy végtelen elkeseredettségből véget vessen ennek az egésznek? Az se baj, ha ez másnak a végét jelenti, csak legyen már valami. Göndör Sándor, a falu rossza is eljut a valami végére, amikor halálosan és reménytelenül beleszeret Tercsibe, a falu bírójának, Feledi Gáspárnak nevelt leányába. És ha a harag rossz tanácsadó, akkor Göndörnek ezerszer rosszabb tanácsadó jut: a Teremtés leggonoszabb baktere, akit egyenesen Gonosz Pistának hívnak.

Ráadásul Göndörbe fülig szerelmes a bíró vér szerinti lánya, Boriska is.

A falu mindennapjaiba berobbannak az ön- és egyéb gyilkossági kísérletek, a féltékenység, az ármány és a szabad rablás.

A bíró hiába próbálja megállítani az érzelmek lavináját, betoppan titkos románca, Finum Rózsi, a falu kétes erkölcsű rosszleánya, aki végre tiszta vizet akar önteni a bűnös kapcsolat mocskos bögréjébe.

De hiába minden fondorlat, turpisság és praktika, az életből tudjuk, hogy mindig minden jóra fordul. Megjelenik rendet tenni az Úr, a Seregek Ura, és minden szerelmes férfinak eljön végzete: a szerelmes nő.

BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK

2022. szeptember 09.

péntek | NAGYSZÍNHÁZ
Bemutató előadás
A színház igazgatósága a műsorváltoztatás jogát fenntartja