Csörgheő Csuli találkozó

HU
Találkozó és prímás verseny | BEMUTATÓ: 2013. február 23. | IDŐTARTAM: 180 PERC

SZEREPOSZTÁS

Cserhalmi György, Gáspár Tibor és Stohl András
Műsorvezető: Szőcs Artur
BŐVEBBEN KEVESEBB

A programról

Egy színész számára Csulit játszani életpályát meghatározó feladat. Erről a feladatról, móricz figurájának megformálásáról és a három előadásról beszélget majd a budapesti Nemzeti Színház, a Miskolci Nemzeti Színház és a debreceni Csokonai Színház Úri murijának három színésze Cserhalmi György, Gáspár Tibor és Stohl András. A három előadást Bezerédi Zoltán, Keszég László és Vidnyánszky Attila rendezte.

Csörgheő Csuli, Móricz regényének egyik főszereplője, a leghíresebb és legtökéletesebben megrajzolt móriczi figurák egyike. Csörgheő Csuli nélkül nincs Úri muri. Benne fogalmazta meg Móricz mindazt, amit a magyar emberben elviselhetetlennek tartott, és ami mégis annyira a miénk, hogy Csuli figurája mindannyiunknak ismerős.

A „csulisághoz” szorosan hozzátartozik az evés, ivás, mulatás magas szintű művelése. Cserhalmi György, Gáspár Tibor és Stohl András ezért főzésben is összeméri erejét. A Nyári Színház udvarán délután készülő pörköltjeiket nézőink megkóstolhatják a vacsoraszünetben, és eldönthetik, hogy melyik fogás sikerült a legjobban.

Ezt követően egy prímásverseny keretében idézzük meg az átmulatott tanyai éjszakák hangulatát. Öt kiváló miskolci prímás húzza majd lassan és gyorsan, valamint egyenest fülbe, hogy a színészvendégeinkből álló háromtagú zsűri az este végén odaítélhesse a legjobbnak járó fődíjat.
A műsort Szőcs Artur vezeti.

Program:

19 óra: Beszélgetés
Cserhalmi György, Gáspár Tibor, Stohl András

20 óra: Kóstoló a Kamaraszínház előterében (Főznek: Cserhalmi György, Gáspár Tibor és Stohl András)

20.45: Prímásverseny (Öt kiváló miskolci prímás húzza majd a fülünkbe)

A Csörgheő Csuli találkozó támogatója Berzeviczy Gergely Szakközépiskola és Szakképző Központ

BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK