Vízkereszt, vagy bánom is én

HU
William Shakespeare
vígjáték | RENDEZŐ: Béres Attila | BEMUTATÓ: 2023. március 24.

SZEREPOSZTÁS

A főbb szerepekben: Bodoky Márk, Rudolf Szonja, Lajos András, Nádasy Erika, Börcsök Olivér, Mészöly Anna, Harsányi Attila, Fandl Ferenc, Feczesin Kristóf

 

Fordította: Nádasdy Ádám

Dramaturg: Ari-Nagy Barbara

Díszlet: Horesnyi Balázs

Rendező: Béres Attila

BŐVEBBEN KEVESEBB

Az előadásról

A Vízkereszt csavaros történetében egy ikerpár hajótörést szenved. Mindketten megmenekülnek, mindketten halottnak hiszik a másikat. Egy Illíria nevű országban érnek partot, ahol a lány-iker fiúruhában Illíria hercegének szolgálatába áll. Szerelmes lesz belé, de a herceg Olíviát szereti, a zárkózott grófnőt, aki viszont a szerelmi postásként hozzáküldött fiúruhás lány-ikerbe szeret bele... Felbukkan a fiú-iker is, tovább bonyolítva a történetet, és Olívia részeges bácsikája, aki egy hibbant, de gazdag kérőt akar Olívia figyelmébe ajánlani. Bölcs bolondok és kocsmatöltelékek asszisztálnak a reménytelen szerelmesek sóhajaihoz, míg végül minden megoldódik – csak a legnagyobb bolond, a puritán Malvolio marad hoppon.

Shakespeare darabja a beteljesült szerelem tragédiája és a reménytelen szerelem vígjátéka, bonyolult, ugyanakkor vaskosan komikus mű. Szereplői mind elmondhatják a darab egyik szállóigévé lett sorát: „A vágy: fantázia, / s a szerelem a legfőbb képzelődés”.

BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK

2023. március 24.

péntek | NAGYSZÍNHÁZ
Bemutató előadás
A színház igazgatósága a műsorváltoztatás jogát fenntartja!