I. Erzsébet

HU
Paul Foster
színmű | RENDEZŐ: Szőcs Artur | BEMUTATÓ: 2023. február 03.

SZEREPOSZTÁS

A főbb szerepekben: Simon Zoltán, Fandl Ferenc, Edvi Henrietta, Börcsök Olivér, Máhr Ági, Prohászka Fanni, Keresztes Sándor, Kincses Károly, Kokics Péter, Varga Andrea, Tegyi Kornél

 

Fordította: Várady Szabolcs

Rendező: Szőcs Artur 
BŐVEBBEN KEVESEBB

Az előadásról

Foster színművében egy mai színtársulat Erzsébet királynőről szóló darabjával turnézik, és mélységeiben mutatja be az adott történelmi korszakot, és máig érvényes törvényszerűségeit.

Ahogy a szerző mondja: „Mindig azt kíséreltem meg, hogy hézagokkal, lyukakkal írjak, mint ahogyan Henry Moore szobrain is lyukak vannak. Kell, hogy darabjaimon más elemek is át tudjanak áramlani. A lyukak lélegzetvételnyi szünetek, szabad teret biztosítanak a színész és a rendező kreativitásának. Hiszen a színészeknek nem lehet előírni, hogy így és így kell tenned; lehet, hogy egészen más tapasztalatokkal rendelkeznek, amelyeket azután szeretnének bevonni a játékba. A színház csoportmunka.”

Alapkérdése, hogy valóban elmúlt-e a múlt? Válasza egyértelmű: ha a történelmet nem írhatjuk is át, a jelen számára hasznosíthatjuk, hiszen észrevétlenül beleszól jelenünkbe.

BŐVEBBEN KEVESEBB

ELŐADÁSOK

2023. február 03.

péntek | JÁTÉKSZÍN
Bemutató előadás
A színház igazgatósága a műsorváltoztatás jogát fenntartja!